CHP’li Yalçınkaya, HEMA şirketinin Amasra’daki madenlerinde çalışan 32 işçinin ‘işgücü fazlalığı’ gerekçesiyle görevlerine son verilmesine tepki gösterdi. Yalçınkaya, şirketin 300’e yakın Çinli işçiyi ucuz iş gücünden dolayı çalıştırıldığını bildirdi.

"Maden işçileri görevlerine dönsün"

BİRGÜN / ANKARA

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Hattat Enerji ve Maden A.Ş'nin (HEMA) Amasra’daki madenlerinde çalışan 28’i maden işçisi, 4’ü mühendis toplam 32 çalışanın işine “işgücü fazlalığını” gerekçesi ile son verilmesine tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalçınkaya, HEMA’da 300’e yakın Çinli işçinin ucuz işgücü olarak çalıştırıldığını bildirerek, “Yabancı işçileri ucuz işgücü deposu olarak gören bir istihdam anlayışına odaklı, sadece kar ve çıkar mantığı ile günü birlik hareket eden şirketin aldatmacalarla örülü karakteri artık net olarak ortaya çıkmıştır” dedi.

“Şirketin amacı, ithal kömüre dayalı termik santral”

Açıklamada, HEMA'nın siyasi iktidardan kendi menfaatine yönelik istediklerini aldığı anda yaptığı ilk işin sendikalı maden çalışanlarının işine son verdiğini söyleyen Yalçınkaya, “Şirketin gerçek amacı kömür çıkarmak değil, ithal kömüre dayalı termik santrali Amasra’ya kurmaktır” diye konuştu. Yalçınkaya, siyasi iktidardan maden emekçilerinin işlerine yeniden dönmelerini sağlamak için devreye girmelerini istedi.