Maden işçileri hakları için direniyor

Kayseri’nin Develi ilçesinde faaliyet gösteren altın madeninin taşeron firması Çiftay inşaat bünyesinde çalışan 1000 işçi sendikal haklarını alabilmek için iş bırakma eylemlerini sürdürüyor.

İşçiler dün eylemlerinin 4'üncü gününü geride bıraktı. Maden işletmesinin önünde görüşmelerden çıkacak olumlu bir haberi bekleyen işçiler adına konuşan Durmuş Ali Yeşiltepe, “Çiftay inşaatın bize vermiş olduğu bir söz vardı. Sendikal haklarımızı alabilmek için görüşmeler yapmıştık.

Madende bu yönde de üye çalışmaları yapmıştık. Ancak Çiftay firmasının sendikal faaliyet konusunda mahkemelik olması ve davanın devam etmesi bizim haklarımızı almamızı engelliyor. Çiftay'ın davadan çekilmemesi ve bize söz veren sendikanın bizi yarı yolda bırakması haklarımızı alabilme konusunda bize sıkıntı yaşatıyor. Firma yetkilileri ile 4 gündür görüşme halindeyiz, bugün de görüştük ve haber bekliyoruz. Bu görüşmeler işçiler ve işçi temsilcileri arasında sürdürülüyor” diye konuştu. İşçiler örgütlü oldukları Türkiye Metal-İş Sendikası'na mücadele yanlarında durmadığı için tepkili.

İHA