Dev Maden-Sen, yerin 140 metre altında direnişe başlayan maden işçilerinin taleplerinin kabul edildiğini duyurdu

Maden işçilerinin direnişi sonuç verdi: Tüm talepleri kabul edildi

EREN AŞNAZ / ÇANAKKALE

Ücretlerini alamadıkları, iş koşullarının sağlıklı hale getirilmesi talepleri ile Dev-Maden-Sen’e üye olan 11 işçinin işten atılmasına karşı yerin 140 metre altında direnişe başlayan maden işçilerinin talepleri kabul edildi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bulunan NesKo Madencilik işçileri 26 Şubatta üç ay maaş alamadıkları, çalışma koşullarının kötülüğü ve iş yerinde hiçbir işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı için Dev Maden-Sen’e üye oldukları gerekçesi ile 11 işçinin işten atılması sebebi ile başlattıkları yerin 140 metre altında direnişe geçmişlerdi.

Başta direnişteki işçi aileleri olmak üzere birçok parti, sendika, dernek ve STK direnişe destek vererek işçilerin yanlarına olduklarını belirtmişlerdi. Son olarak işçi aileler ile birlikte amaden sahasına gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açıklama yapmış, işçilerin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtmişti.

Yerin 140 metre karanlığında hakları için eylemelerini sürdüren işçilerin direnişleri 7’inci gününde zaferle sonuçlandı. DİSK’e bağlı Dev-Maden-Sen’den yapılan açıklamada Yenice Kaymakamı’nın işçi temsilcileri ile görüşerek tüm hakların verileceğini, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile yetkili bakanların sözün takibi yapacaklarını belirttiği ifade edildi.

"SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

DİSK'e bağlı Dev Maden-Sen'den yapılan açıklamada; "NesKo maden işçilerinin direnişi 7. Günde kazanımla sonuçlandı. NesKo maden isçilerinin direnişi bugün yapılan etkinliğin ardından kaymakamın yeniden yeraltındaki işçi arkadaşların temsilcileri ile görüşüp işçi alacaklarının bugün ödemesi yapılan Ocak ayı maaşı ile birlikte önemli bir kısmının ödendiğini geriye kalan alacaklardan şubat ayı maaşı kıdem tazminatı vb. alacakların da bir ay içerisinde ödeneceğini söyleyerek bu sözün takibini Çanakkale Valisi ve yetkili bakanların yapacağını belirtmiştir. Direnişteki arkadaşlarımız bu taahhüdü teminat sayarak direnişi sonlandırma kararı almışlardır. Yeraltından çıkan arkadaşlarımız sağlık kontrolü için hastaneye gittiler. Sendika olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" denildi.