Maden ocağına karşı yine direnişe geçtiler

HABER MERKEZİ

Sivas’ın Tokuş köyünde yapılmak istenen kalker ocağına bölge halkı tepkili. Daha öncede bölgede kalsit ocağı ve kırma eleme tesisine karşı direndiklerini ve yaptırmadıklarını belirten bölge halkı, köylerinde maden ocağı istemediklerini ifade etti.

Yapılmak istenen kalker ocağının köyün tek mera alanına çok yakın olduğunu belirten Tokuş Köyü Muhtarı Erdal Aydın, “Maden ocağını istemiyoruz” dedi.

2015 yılında bölgede yapılması planlanan kalsit ocağı ve kırma eleme tesisi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı verildi. Bölgede geçim kaynaklarının arıcılık ve hayvancılık olduğunu belirten bölge halkı projenin iptali için dava açtı. İtirazları haklı bulan Sivas İdare Mahkemesi projenin iptaline karar verdi. Otlak alanlarını savunmaya devam edeceklerini belirten muhtar Aydın şöyle konuştu: “Maden ocağı olursa hayvanları otlatamayacağız. Her yer toz olacak. İçme sularımız da tehlikeye girecek. Arıcılık da yapıyoruz burada, o da tehlikeye girecek. Maden ocağının yapılmasını istemiyoruz. Önceden de mahkemeye verdik, iptal ettirdik. Bu sefer de sağına, soluna açmak istiyorlar. Biz otlak alanımızı savunmaya devam edeceğiz.”