Amasra Maden Faciası davasında sanık avukatları arasında yer alan ve hayatını kaybeden madenci yakınlarına yönelik “Siz zaten başınıza gelenleri hak etmişsiniz” ifadesi kullanan avukat Çağla Dursun’un AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AYM üyesi İrfan Fidan ile fotoğraflarının bulunduğu ortaya çıktı.

Madenci yakınlarına "Başınıza gelenleri hak etmişsiniz" demişti: Erdoğan ve Fidan ile fotoğrafı ortaya çıktı
Fotoğraf: Gazete Duvar

Amasra Maden Faciası davasında sanıklar arasında yer alan işletme müdürü Selçuk Ekmekçi’nin avukatı Çağla Dursun’un AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AYM üyesi İrfan Fidan ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre Çağla Dursun'un duruşmadaki tavırları, iktidara yakın olduğu bilinen yüksek yargı mensubu Yüksel Kocaman'la ilişkilendiriliyor. Çağla Dursun, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'la, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde evlenen Ayça Dursun'un kardeşi.

Çağla Dursun’un AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da çekilen bir fotoğrafı da bulunuyor.

BARO TARAFINDAN UYARI ALMIŞ

Dursun, 2020 yılında, avukat olmadığı dönemde avukat sıfatını kullanarak kendisini tanıttığı için gündeme gelmişti. Zonguldak Barosu, Dursun'u yazılı olarak uyarmış ve kendisini avukat olarak tanıtmasını Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmişti.

AYM VE YARGITAY ÜYESİYLE İFTAR

Dursun, bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan Yargıtay üyesi Kenan İpek ve Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan’la birlikte katıldığı bir iftar programında çekilen fotoğrafını Facebook hesabından paylaştı.

Çağla Dursun'un, Kenan İpek (solda) ve İrfan Fidan'la iftar hatırası

 

Kenan İpek, Türkiye tarihindeki en büyük toplu işçi ölümü olan Soma’daki maden kazasıyla ilgili çıkan karara ilişkin bozma kararı veren Yargıtay heyeti arasında yer almıştı.

Çağla Dursun ayrıca AKP Zonguldak İl Yönetim Kurulu'nda bir süre görev yapmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Amasra Maden Faciası davasının ikinci gününde madenci yakınları ve avukatlarını üstü kapalı bir biçimde tehdit eden sanık Selçuk Ekmekçi’nin avukatı Çağla Dursun, "Verdikleri röportajlarda, sanıkların değil sarayın avukatları diyorlar. Kimden bahsettiklerini isim vererek söylesinler, biz de gereğini yapalım" demişti.

Çağla Dursun ayrıca Amasra Maden Faciası davasının ikinci gününde faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına yönelik “Siz zaten başınıza gelenleri hak etmişsiniz” ifadelerini kullanmıştı.