Hatay’ın Antakya ilçesinde 18 yaşındaki Asyanur Öksüz 156’ncı saatte ve Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 2 yaşındaki Yavuz Canbaz 159’uncu saate madenciler tarafından enkazdan kurtarıldı.

Madenciler, 156. ve 159. saatte enkazdan biri çocuk 2 kişiyi sağ çıkardı
Fotoğraf: İHA

Deprem felaketinin ardından geç başlayan arama-kurtarma çalışmalarında toplumun acısını bir nebze olsun hafifleten haberler geliyor.

Zonguldak'tan deprem bölgesine giden Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesine bağlı madenciler, Antakya'daki çalışmalara destek veriyor.

Ekipler yaklaşık 6,5 saat süren uğraşlar sonucu bir binanın enkazından 156 saat sonra kurtarmayı başardığı 18 yaşındaki Asyanur Öksüz'ü, sağlık ekiplerine teslim etti.

Öte yandan genç kızın, madencilere "Ben çok güzel, direkt boşluğa düştüm, hiçbir şey olmadı bana" dediği anlar kameraya yansıdı.

“BULDUĞUMUZDA TOPRAK İÇİNDEYDİ”

Kahramanmaraş’ta ise Onikişubat ilçesinde 2 yaşındaki Yavuz Canbaz enkazdan 159 saat sonra sağ olarak çıkartıldı.

Ekipleri sevince boğan bu gelişmeyi anlatan madenci Bekir Yılmaz, “Yaklaşık 5 gündür buradayız. Binanın üzerinde yangın vardı. Sonunda binanın bu tarafından iş makineleri girdi. Canlı belirtisi olan yerde makineleri durdurduk. Canlı belirtisi olan yerden 2 yaşlarında çocuğun sesini aldık. Çocuğun durumu normal canlı, gülüyordu çocuk. Bulduğumuzda toz toprak içindeydi” dedi.

(AA, İHA)