Madenciler çözüm bekliyor

EMEK SERVİSİ

Soma Uyar Madencilik işçileri, 8 yıldır ödenmeyen tazminatları için 23 gündür direnişlerini sürdürüyor. Manisa Soma’dan Ankara’ya yürümelerine izin verilmeyen işçiler, Kırkağaç Çam’ında bekleyişte. Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde direnen işçiler, AKP kanadından kendilerine verilen sözlerin tutulmasını ve sorunun çözümü için bir an önce adım atılmasını istiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner, dün Kırkağaç’a giderek direnişteki maden işçilerini ziyaret etti. Vekiller, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını duyurdu.


ERMENEK’TE KAZANIMA DOĞRU

Karaman Ermenek’te ise madenciler, bir yıldan fazla süredir ödenmeyen ücret ve tazminatları için 65 gündür direniyor. İşçilere geçen hafta Karaman Valiliği ve işveren temsilcileri tarafından haklarının ödeneceği sözü verilmişti. Verilen süre dün doldu. Ermenekli madenciler ve Bağımsız Maden-İş temsilcilerinden oluşan bir heyet, dün yeniden Vali ve işverenle görüştü. Görüşme öncesinde açıklama yapan sendika, “Oyalamalara, sözlere, vaatlere karnımız yok. Ya hakkımızı alacağız ya da Ankara’ya sefer başlatacağız” açıklaması yaptı. Gazetemizin baskıya gittiği saatlerde görüşme sürüyordu.