Sivas davasında 7.5 yıla mahkum olan ve Türkiye'den kaçarak Almanya'ya iltica eden ve Badenwürttenberg'de Milli Görüş'e ait bir camide imamlık yaptığı ortaya çıktıktan sonra kayıplara karışan Adem Ağbektaş'ı n, hala Almanya'da yaşadığı belirlendi...

Sivas davasında 7.5 yıla mahkum olan ve Türkiye'den kaçarak Almanya'ya iltica eden ve Badenwürttenberg'de Milli Görüş'e ait bir camide imamlık yaptığı ortaya çıktıktan sonra kayıplara karışan Adem Ağbektaş'ı n, hala Almanya'da yaşadığı belirlendi.

Sivas'ta Madımak Oteli'nde 35 kişinin yakı larak öldürülmesinin ardından açılan davada 7.5 yıla mahkum olan Adem Ağbektaş'ı n hala Almanya'da yaşadığı ortaya çıktı. Almanya'ya iltica eden ve Badenwürttenberg'de Milli Görüş'e ait bir camide imamlık yaptığı ortaya çıktıktan sonra kayıplara karışan Ağbektaş, Türkiye'nin başvurusu üzerine İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor. ANS'nin haberine göre, uzun bir süre yerini gizlemeyi başaran Ağbektaş'ın, Heidelberg yakınlarında bulunan Sinsheim kentine bağlı Neckarbischofsheim'de yaşadığı ortaya çıktı. Ağbektaş, şu an Heidelberg yakınlarında bulunan Neckarbischofsheim, Schloss Str. 7 numaralı evde yaşıyor.

İLTİCA TALEBİ DE KABUL EDİLDİ
Öte yandan, Ağbektaş'ın iltica talebinin Federal Almanya tarafından kabul edildi. Aynı habere göre, Ağbektaş, iltica talebinde bulunurken Madımak davasına ilişkin eski Ankara 1 No'lu DGM, yeni Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını, Almanya'daki yetkili makamlara sundu. Alman mahkemeleri, bu mahkeme kararına dayanarak, Ağbektaş'ı n iltica talebini kabul etti. Almanya’ya kaçan 7 Sivas sanığından şu ana kadar 3'ünün de Mannheim ve çevresinde yaşadığı belirlendi. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Turgut Öker de, Almanya'nı n Sivas sanıkları konusunda harekete geçmediğini belirtirken, şimdiye kadar Almanya hükümeti nezdinden birçok kez girişimde bulunduklarını kaydetti.