Sivas Katliamı'nın 30'uncu yıl dönümünde Madımak Oteli'nde katledilenler, İzmir'de anıldı. Anmada konuşan Zeynep Altıok, "Sivas'ın adaletsizliği bugünün karanlığının mimarıdır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Madımak'ta katledilenler İzmir'de anıldı

BİRGÜN EGE 

2 Temmuz Madımak Katliamı’nın 30’uncu  yılında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi. Anmaya İzmir Tabip Odası, SOL Parti İzmir İl Örgütü ile TİP, CHP, HDP ve YSP İzmir il örgütleri katıldı.

Katliamda babası Metin Altıok'u kaybeden 26'ncı dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, yaptığı konuşmada, "30 yıllık bir acı bizi buluşturan. O gün 30 yıl önce Sivas'ta büyük bir kalkışma yaşandı. Bu kalkışma çok öncesinden el alan, alevi toplumunu hedef alan kalkışmaydı. Sivas aynı zamanda bir çocuk katliamıydı. Kesif bir adaletsizlikle baş başa bırakıldık. Mahkeme sürecinde sanıkları değilde, mağdurları dövenler yine onlardı. Mahkeme salonlarında şeriat sloganları vardı. Sivas'ın adaletsizliği bugünün karanlığının mimarıdır" dedi.
"30 yıldır adalet istiyoruz" diyerek sözlerine başlayan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, "Madımak katliamı, hoşgörüsüzlüğün ve karanlığın acımasızca ortaya çıktığı bir trajedidir. Kültür ve düşünce dünyasının seçkin isimlerine yapılan bu saldırı, insanlık onuruna karşı işlenen bir suçtur. Bugün, o karanlık günün üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, hala adalet sağlanmamıştır. Bu acı olayın sorumluları, cezalandırılmadıkları sürece, yaralarımız hiçbir zaman tam olarak sarılamayacaktır" diye konuştu.

Mumcu, şunları dile getirdi: "Sürecin en başından beri suçluları koruyanlar,  azmettirenleri gizleyenler, hukuku işlevsiz kılanlar, failleri affedenler, zamanaşımı kalkanına sığınmaları için çabalayanlar, kısacası bu katliamı aklayanlar da en az katiller kadar suçludur. Bu insanlık ayıbının tozlu raflara kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz."