Ulusal Kurucu Mecliste yapılan oylamada, Kolombiya'da yaşayan Borges ve halihazırda gözaltında olan Requesense'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına oy birliği ile karar verildi.

Maduro'ya suikast girişiminden sorumlu oldukları iddia edilen 2 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Venezuela Ulusal Kurucu Meclisi, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast girişiminden sorumlu oldukları iddia edilen eski Meclis Başkanı ve muhalefet lideri Julio Borges ile muhalefet milletvekili Juan Requesense'nin dokunulmazlığının kaldırılmasını oybirliği ile kararlaştırdı.

Böylece Maduro'ya geçen haftasonuiki adet insansız hava aracıyla (İHA) yapılan suikast girişiminde rol oynamakla suçlanan Borges ve Requesense'in yargılanmasının önü açıldı.

Geçen sene Maduro'nun kurduğu Ulusal Kurucu Meclis'in Başkanı Diosdado Cabello yaptığı açıklamada, Borges ve Requesens'in suikast girişimiyle ilgili suçlandığını anımsatarak, "Bu kişiler suikast girişiminde yer aldığı düşünülen sadece iki isim ancak soruşturma sürüyor. Adalet yerini bulacak" diye konuştu.

Başsavcı Tarık William Saab da yetkililerin konuyla 19 kişinin ilgili olduğunu ortaya çıkardığını açıkladı.

BORGES: GİRİŞİMİM HUKUKİ YA DA SİYASİ TEMELİ YOK

Hakkındaki suçlamaları reddeden Borges AFP'ye dokunlumazlığının kaldırılması yönündeki karara ilişkin yaptığı açıklamada "Kolombiya'da güvende hissediyorum. Minnettarım. Bu girişimin (dokunulmazlığın kaldırılması) siyasi ya da hukuki temeli yok" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Maduro, başkent Caracas'ta bir törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü 2 İHA ile saldırı düzenlenmişti. Maduro'nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı.

Maduro olayın ardından saldırganların ABD'de yaşayan Venezuelalı muhalifler ve Kolombiya ile bağlantılı olduklarını dile getirmişti.

Önceki gün televizyondan seslenen Maduro, suikast girişiminin ardından tutuklanan 6 kişinin ifadelerine bakıldığında Kolombiya'da sürgünde yaşayan muhalefet lideri Borges'ın bu olaydan sorumlu olduğunu öne sürmüştü. Maduro Requesense'nin de şüpheliler arasında olduğunu ifade etmişti.