Denizli Adalet Mahallesi'nde yeşil alanken imara açılan ve ağaçları kesilen alanın acilen kamulaştırılmasına mahalleli tepki göstererek imza kampanyası başlattı. Yapılan açıklamada, “Sesimize ses, geleceğimize nefes olmak için bütün katılımcıları birlikte hareket etmeye davet ediyoruz” denildi

Mahalleli ağaç kesimine karşı imza kampanyası başlattı

Uğur KURNAZ

Denizli Merkezefendi ilçesi Adalet Mahallesi'nde yeşil alanken imara açılan ve ağaçların kesildiği alanın acilen kamulaştırılmasına mahalleli tepki göstererek imza kampanyası başlattı.

Mahallelilerin adına konuşma yapan Hasan Durdu, “Bereketli Belediyesi zamanında, yeşil alan ilan edilen yer, 2008 yılında mahalle halkının, Soroptimist kulübünün ve DOÇEV'in katkılarıyla ağaçlandırılmıştır. Büyük şehre geçiş sürecinde, Denizli Belediyesi Meclis kararıyla, 2013 yılında, ticari alana dönüştürülmüştür. Karara ilişkin, yasal süreç içinde yapılan itirazlar "çocukların güvenliği" gibi trajikomik bir gerekçeyle reddedilmiştir. 2014 yılında, ağaçlar belediye tarafından fili olarak sökülmeye çalışılmış, fakat mahalle sakinlerinin tepkisi ve olayın basında büyük ses getirmesi sonucu bu girişimden vazgeçilmiştir. 1 Haziran 2021 tarihinde başlatılan kesim işlemine, mahalleliler tepki göstermiş ve gelinen süreçte, söz konusu yeşil alanın şahsa satıldığı öğrenilmiştir. İlimiz için öngörülen ve 2020-2024 yıllarını kapsayan Temiz Hava Eylem planında, Valimiz Ali Fuat Atik, ‘Ortak varlığımız olan çevreyi korumak, doğal dengeyi bozmadan gelecek kuşaklara aktarmak için, idareciler olarak bizlerin ve toplumun tüm kesimlerinin, üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekir’ demektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan da ‘yarınlarımızın kararmaması ve çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için bilinçli ve sorumlu hareket etmek, sadece biz yerel yöneticiler için değil hepimiz için hayati bir zorunluluktur’ ifadelerini kullanmaktadır. Bu bağlamda, sayın valimizi ve sayın belediye başkanımızı, söz ve eylem birliğine davet ediyoruz” dedi.

Durdu, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin daha önce yaşadığı acı tecrübelerin bilincinde olarak, hiçbir siyasi hedef veya kaygı gözetmeksizin ve hiçbir ideolojiye taraf olmaksızın, mahalle sakinleri olarak, neslimiz, çevremiz ve vicdan sahibi bütün vatandaşlarımız adına, yeşil alanın önceki statüsüne dönüştürülmesini talep ediyoruz. Şimdi mahalle sakinleri ve vatandaşların imzalarını, yetkililere ulaştırmak için, hep birlikte, önce Büyükşehir Belediyesine, sonra da valilik makamına intikal edilecektir. Sesimize ses, geleceğimize nefes olmak için bütün katılımcıları birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”