Isparta’da geçen yıl Güleda Cankel’i katlettiği için yargılanan Zafer Pehlivan’a müebbet hapis cezası verildi. Savcının ‘tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek’ten ceza istemesine rağmen mahkemenin delilleri yetersiz görmesi dikkat çekti.

Mahkeme delilleri yeterli görmedi

Haber Merkezi

Isparta'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in katili Zafer Pehlivan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel, avukatları, Muğla ve Isparta baro başkanlarıyla çok sayıda avukat katıldı.

Tutuklu bulunduğu Burdur Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Pehlivan, cinayeti tasarlamadığını iddia etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Pehlivan’ı ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak Savcı, Pehlivan hakkında ‘tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek’ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemişti. Cankel Ailesi karara itiraz edecek.

mahkeme-delilleri-yeterli-gormedi-771320-1.
Güleda Cankel

MÜCADELE SÜRECEK

Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel, Pehlivan’a bekledikleri cezanın verilmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Sanığa 100 sene ceza verseler de bizim acımız dinmez. Ancak hak ettiği cezayı alması en büyük dileğimizdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için gerekli hukuki girişimlerimizi avukatlarımızın dediği gibi sürdüreceğiz.”

Güleda Cankel’in ailesinin avukatı Alev Öztürk ise verilen cezayı yetersiz gördüklerini söyledi. Sanığın 17 saat süren bir fiil sonucunda Güleda’yı tasarlayarak öldürdüğünü söyleyen Öztürk, ancak mahkeme heyetinin bu ayrıntıyı görmezden gelerek hak ettiği cezayı vermediğini söyledi.

Hukuk adına çok üzücü bir karar verildiğine vurgu yapan Öztürk, “Biz ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan hakkında iddianame düzenlenen sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası beklerken, maalesef mahkeme heyeti tasarlamaya ilişkin yeterli delil bulunmadığını öne sürdü. Bu işin peşini bırakmayacağız. İstinaf mahkemesi ve Yargıtay aşamasında bu eksikliğin giderileceğini ve katilin hak ettiği cezayı alacağına inanıyoruz. Şimdi ben bu ailenin yüzüne nasıl bakacağım?” diye sordu.

mahkeme-delilleri-yeterli-gormedi-771319-1.

NE OLMUŞTU?

Güleda Cankel geçen yıl kaldığı aparttaki odasında, Zafer Pehlivan tarafından katledilmişti. Katil Pehlivan, ilk ifadesinde Güleda’nın 17 saat boyunca kendisinden kaçmaya çalıştığını anlatmıştı. Pehlivan’ın olaydan önce şikâyet üzerine gözaltına alındığı, ifadesinden sonra ise serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.