Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP üyeliğinden 1 yıl geçici süreyle çıkarılmasına karşı açtığı davayı reddetti.

Kaynak: ANKA
Mahkeme Tanju Özcan’ın talebini reddetti: CHP’nin 1 yıl süreyle geçici üyelikten çıkarma kararı geçerli

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den 1 yıl geçici süreyle çıkarılmasına karşı açtığı dava 26. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

26 Eylül 2022 tarihinde Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile CHP üyeliğinden 1 yıl süreyle çıkarılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karara itiraz ederek karşı dava açtı.

Ön inceleme duruşması, Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. CHP ve Özcan’ın avukatları arabuluculuk ve alternatif çözüm yolları başvurmayacaklarını beyan etti.

Mahkeme, davayı reddetti. Mahkeme kararının gerekçesinde, “Davanın reddine, davacı vekili ve davalı vekili yüzlerine karşı yapılan açık yargılama sonunda kesin olarak karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs’ta meclisteki oylama sırasında el kaldıran üye Hacer Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” demişti.

Özcan'ın cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulu'nun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında değerlendirilmiş, "parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar nedeniyle", 'kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmişti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tanju Özcan'ın pek çok kez sözlü olarak uyarıldığını söylemişti. 

Tanju Özcan ayrıca mülteci karşıtı söylemleri de biliniyordu. Bolu’da mültecilere yönelik farklı fatura tarifesi uygulayan Özcan kendisine gelen tepkiler sonrasında “Nefret suçu işlemeye devam edeceğim" açıklaması yapmıştı.