İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı alt yapılarını incelenmesine ve kopyalanmasına yönelik talebine dair ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Karar, AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalaycı ile Güngören Belediye Meclis Üyesi ve İBB İmar Komisyonu Başkanı Yüksek Akyol’un başvurusu üzerine alındı. Mahkeme söz […]

Mahkemeden İmamoğlu’nun “veri tabanı” hamlesine engelleme

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı alt yapılarını incelenmesine ve kopyalanmasına yönelik talebine dair ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Karar, AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalaycı ile Güngören Belediye Meclis Üyesi ve İBB İmar Komisyonu Başkanı Yüksek Akyol’un başvurusu üzerine alındı.

Mahkeme söz konusu kararda, “idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması istemine kabulüne” hükmetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesaisinin ilk gününde belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı alt yapılarını incelemek üzere yetkilendirme yapmıştı. İmamoğlu ayrıca belediyede personel alımı, alım-satım ihalelerini de durdurma kararı almıştı.

İBB’DEN AÇIKLAMA: RESMİ TEBLİGAT YAPILMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Değerli basın mensupları; Bazı basın yayın organlarında İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 18.04.2019 tarihli genelgesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği görülmüştür. Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır.”

CHP’li Cihaner’den açıklama

CHP Parti Meclisi Üyesi ve hukukçu İlhan Cihaner Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İdarece yapılan araştırmalar, incelemeler, raporlar, tutanaklar, tavsiye ve görüş hazırlama gibi işlemler iptal davasına ve Yürütmeyi durdurmaya konu olamaz” ifadelerini kullandı. Cihaner, “Talimat, davaya konu edilemeyecek bir iç işlemdir” dedi.