Bozdağ, Çekya'nın Müslim kararını, "Bu karar, teröre çok net bir destek kararıdır" şeklinde değerlendirdi

Mahkemenin Müslim kararına Hükümet'ten ilk tepki: Teröre destektir

PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, bugün Prag'da hakim karşısına çıkarıldı. Türkiye'nin iade talebine rağmen Prag mahkemesi, Salih Müslim'i serbest bıraktı.

Serbest bırakılma kararına ilişkin Hükümet'ten ilk tepki Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ kararı "teröre destek" olarak yorumladı.

Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ şunları söyledi:

"Karar terör örgütlerini destek niteliğindedir.

Pek çok ülke biliyor ki, PYD eli kanlı bir terör örgütüdür. Türkiye'de de pek çok kanlı eyleme imza atmıştı. Biz bu kararın uluslararası hukuka aykırı olduğuna inanıyoruz. Bu tip kararlar siyasal kararlardır. Türkiye'ye karşı yapılan terör faaliyetlerine Türkiye aleyhine destek kararıdır.

Uluslarararsı arenada zaman zaman terör lehine kararlar çıkıyor. Biz kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Teröristlerin ve terör örgütlerinin rengi, dini, dili, milliyeti olmaz. Bunlarla mücadele etmek tüm ülkelerin ortak görevidir. Biz bu eli kanlı katillerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu tip kararlar bizim için sürpriz değil. Çünkü AB üyesi ülkelerin bu tip konularda Türkiye'ye bakışları ortadadır. Bizim için şaşırtıcı değildir.

Her ülkeyle Türkiye'nin arasında suçluların iadesi anlaşması var. Çekya'da hukuka uyulsaydı bu teröristbaşı Türkiye'ye iade edilmek üzere geçici olarak tutuklanmasına karar verilirdi."