İsrail’in, daha önce yapılan anlaşmaya rağmen Filistinli mahkumları serbest bırakma planını askıya alması, Filistin halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

Mahkumlar bırakılmadı, Filistin halkı tepkili

İsrail’in, daha önce yapılan anlaşmaya rağmen Filistinli mahkumları serbest bırakma planını askıya alması, Filistin halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Filistinliler, verdiği taahhütlere uymayan İsrail yönetimini barış görüşmelerinini sabote etmekle suçluyor.
Filistinli tutukluların barış görüşmeleri çerçevesinde 4. grubunun salıvermemesine tepki göstererek, önceki gün 15 uluslararası anlaşmaya imza atmıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ise Filistin’in bu yaklaşımına kayıtsız kalmayı tercih etti. Lieberman, ‘‘Bu bizi çok fazla ilgilendirmiyor, bizi ilgilendirmesi için bir neden yok. Bu onların hakkı, daha önce UNESCO gibi saygıdeğer bir kuruluşa katıldılar. Bunları yaparak bağımsızlıklarını kazanmıyorlar veya bu bizi barış görüşmelerinde uzlaşmaya yaklaştırmıyor’‘ şeklinde konuştu.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir’e gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Filistin ile İsrail arasındaki barış müzakerelerinde kritik bir dönemden geçtiğini söyledi. euronews'teki habere göre Kerry, uluslararası topluma krizin çözümü için tarafları teşvik
etmek düştüğünü söyledi.