Kaynak: Haber Merkezi
Mahmut Çınar ve Hüseyin Turan’dan ‘Bir Deli Seyran’

Şarkı yazarı ve yorumcu Mahmut Çınar’a sözü ve müziği yine kendisine ait Garaj Müzik etiketli yeni şarkısı Bir Deli Seyran’da halk müziğinin usta ismi Hüseyin Turan eşlik ediyor.

İlk kez alışıldık şarkı formunun dışında bir çalışmaya imza atan Çınar, Garaj Müzik etiketiyle yayınlanan Bir Deli Seyran için, “Çocukluğumdan beri elimden düşmeyen bağlama ile çeşitli arayışlara girdiğimde ortaya çıkan bir melodi üzerinden bir oyun gibi ilerledim. Benim müzik kültürümün en önemli ögelerinden biri olan Anadolu’nun kadim deyiş tarzının, özellikle Toroslar’ın “mengi” geleneğinin izleri bu şarkıda görülebilir. Bu tarzda bağlama çaldıkça sözler de aslında o geleneğin izleriyle, aşka ve sevgiliye dair tasavvufi yorumların etkisiyle kendiliğinden döküldü” diyor.

Anadolu müziğinin birçok farklı tavrında icra ettiği türküler ve bestelerle büyük beğeni kazanmış olan sanatçı Hüseyin Turan’ın özgün yorumuyla eşlik ettiği ‘Bir Deli Seyran’ tüm müzik platformlarında yayında. Şarkının video klibi ise Çınar’ın daha önce de birlikte çalıştığı Tayfun Çetinkaya imzasını taşıyor.