İran'ın güneyindeki Buşehr eyaletinde petrokimya ve rafineri işçileri düzenledikleri grevle, saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve sonrasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolara destek verdi.

Mahsa Amini eylemlerine, petrol işçilerinden destek

İran'da, ahlak polisleri olarak bilinen İrşad Devriyeleri tarafından saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınan ve sonrasında gördüğü kötü muamele iddialarının ardından komaya girerek hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüne karşı protestolar sürüyor.

Protestolara bugün İran'ın güneyindeki Buşehr eyaletinde petrokimya ve rafineri işçileri de grev düzenleyerek destek verdi.

İran'da Taşeron Petrol İşçilerinin Protestolarını Organize Konseyi'ne ait Telegram sayfasından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Buşehr eyaletine bağlı Aseluye kentindeki Buşehr Petrokimya Projesi'nde çalışan işçiler ile Abadan ve Kengan rafinerilerinde çalışanlar greve gitti.

İşçiler, molla rejimine aleyhine sloganlar attı ve şantiye yollarını taşla kapattı.

Konsey tarafından, birkaç gün önce yapılan yazılı açıklamada, işçilerin, emniyet güçlerinin göstericilere orantısız güç kullanmasına karşı sesiz kalmayacakları belirtilmişti.

AA