'Mahzuni’ye Saygı’ albümüne az destek, çok tepki

453 plak, 58 kaset ve 8 kitap yayınlayan halk şairi Aşık Mahzuni için hazırlanan 'Mahzuni'ye Saygı' albümü projede yer alan isimler nedeniyle büyük tepki çekti. Bazı dinleyiciler Mustafa Ceceli ve Demet Akalın'ın da albümde yer almasına sert tepki gösterdi.

Albümde Burcu Güneş’ten Teoman’a, Ceylan Ertem’den Kardeş Türküler’e birçok isim var. Albümün dikkat çekici ve üzerinde tartışma yaratan parçaları ise Demet Akalın ile Ahmet Aslan’ın düet yaptığı ‘İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’ ve Mustafa Ceceli ile Aşık Mahzuni’nin torunu Yiğit Mahzuni’nin birlikte seslendirdiği Merdo oldu.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar Mahzuni’nin her kesimi temsil ettiğini söyleyerek Mustafa Ceceli ve Demet Akalın gibi popüler isimlerin albümde olmalarına olumlu görüş bildirdi.

Ancak büyük çoğunluk Mustafa Ceceli’nin kişisel ve politik tercihlerinin Mahzuni anlayışıyla bağdaşmadığını, Demet Akalın’ın da popüler kültürdeki konumu nedeniyle Mahzuni eserini yorumlamasının doğru olmadığını belirtti.

ALBÜMDE YER ALAN İSİMLER

Albümde şu isimler yer aldı: Burcu Güneş, Teoman, Ceylan Ertem, Hayko Cepkin, Ziynet Sali, Demet Akalın, Ahmet Aslan, Kardeş Türküler, Işın Karaca, Azam Ali, Cem Adrian, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu, Kurtalan Ekspres, Kubat, Amil, Mesut Yılmaz, İntizar, Koray Avcı, Şevval Sam, Mabel Matiz, Selda Bağcan, Mustafa Ceceli, Yiğit Mahzuni, Funda Arar, Mehmet Erdem, Jülide Özçelik, Gripin, Neyse, Ceyda Köşebaşıoğlu, Feridun Düzağaç, Aylin Aslım, Akın, Mümin Sarıkaya.