CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş seçim çalışmalarına başladı. Pazartesi günü seçim startını veren Taş ilk olarak CHP’nin Beyoğlu belediye başkan aday adayları ve Beyoğlu Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis üyeleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Akşam saatlerinde ise Piyalepaşa’ya geçen Taş’a bölge halkının ilgi ve desteği büyük oldu. Mahalle esnafı ve sokaktaki vatandaşların […]

‘Makam hırsı olmayan aday’

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş seçim çalışmalarına başladı. Pazartesi günü seçim startını veren Taş ilk olarak CHP’nin Beyoğlu belediye başkan aday adayları ve Beyoğlu Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis üyeleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Akşam saatlerinde ise Piyalepaşa’ya geçen Taş’a bölge halkının ilgi ve desteği büyük oldu. Mahalle esnafı ve sokaktaki vatandaşların dertlerini tek tek dinleyen Taş, bölgeye yakın zamanda yeniden bir buluşma gerçekleştireceklerini ifade etti.

Beyoğlu’nun en büyük problemleri arasında halkın taleplerini dikkate almayan kentsel dönüşüm projeleri olduğunu ifade eden Taş, “Kimse bizden tepeden inme bir çözüm modeli beklemesin. Biz ne yapacaksak halkımız için halkımızla birlikte yapacağız” dedi.

Taş, dün de Şehit Muhtar Mahallesi Muhtarı Mustafa Özçelik ve Kocatepe Mahallesi Muhtarı Hasan Sevim’i makamında ziyaret etti. Kocatepe Mahallesi Muhtarı Hasan Sevim, “Alper Taş’ın adaylığını duyduğumuzda kendisinin ne makam ne mevki umurunda olmayan bir kişi olduğunu öğrendik. Bizim çok hoşumuza gitti ve adaylığından çok mutlu olduk” dedi. Taş ise, seçilmeleri halinde 1 Nisan’ın ardından Beyoğlu’nun tüm mahallelerinde kurulacak olan Mahalle Meclisleri’nde muhtarların da yer alacağını belirtti.

Öte yandan Alper Taş’ın adaylık kampanyası için bugün saat 19.00’da Orhan Kemal Müzesi Kahvesi’nde Gümuşsuyu-Cihangir gönüllüler toplantısı gerçekleştirilecek.

***

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘çöp’ yanıtı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Beylikdüzü’nde bile arka mahallelerinde çöp yığınları var. Beylikdüzü bunun hesabını herhalde soracaktır” sözlerine Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi. Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a verdiği yanıtta, “Yanlış bilgi yolluyorlar Sayın Cumhurbaşkanı’na, ‘Efendim Beylikdüzü’nde çöp dağları varmış.’ Vah vah vah! Sayın Cumhurbaşkanı’mıza diyorum ki, bir hukukumuz var artık, ‘Arayın, bana sorun. Başkasına sormaya gerek yok” dedi.

1 Nisan’da İBB başkanı olacağına inancının tam olduğunu belirten İmamoğlu, “Beni karşılamaya hazır olun Saraçhane’de” diye konuştu.

Erdoğan, yaptığı bir konuşmada “Bu şehrin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Yaşı elvermeyenlere bunu iyice anlatmamız lazım. Bu seçimde Bakırköy’ü de almamız lazım. Bakırköy’ün AK Parti belediyeciliğini görmesi lazım. Beylikdüzü’nde bile arka mahallelerinde çöp yığınları var. Beylikdüzü bunun hesabını herhalde soracaktır” demişti.

***

Erdem Gül ada halkıyla iç içe…

Seçim yarışına başladığı ilk günden beri Adalıların sempatisini kazanan CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı, gazeteci Erdem Gül, halkla iç içe, halkla birlikte seçim kampanyası yürütüyor. Esnafın sorunlarını, Adalıların talep ve önerilerini dinledi, çözüm vaatlerini sundu.

Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada halkı ve esnafına ziyaretler gerçekleştiren Gül, sorunları ve talepleri dinledi.

“Temiz siyaset, temiz yönetim ve temiz ada” için yola çıktığını anlatan Gül, daha güzel, daha yaşanılır bir ada için gecesini gündüzüne katıp çalışacaklarını söyledi. Adaların tarihini, kültürünü, insanını, canlı yaşamını bozmadan ve daha da ileriye taşımak için burada olduğunu belirten Erdem Gül, Ada halkıyla birlikte adaları kazanacaklarını vurguladı.

Siyasi iktidarın toplumu kutuplaştıran politikalarına da dikkat çeken Gül, dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir anlayışla yola çıktıklarını ifade etti.