Yeni hükümette Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Yalçın Akdoğan’ın, bir haberin yapılması için Habertürk gazetesinden Fatih Saraç’a talimat verdiği ortaya çıktı

Makamı hak ederek kazanmış!

Cemaat’e yönelik düzenlenen ve darbe yaptıkları iddiasıyla tutuklanan polislere ilişkin hazırlanan dosyaya, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Habertürk Eski Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatih Saraç’ın da tapeleri girdi. Tapeye göre o süreçte Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı olan Akdoğan, Saraç’a palalı saldırganla ilgili haber yapma konusunda direktif veriyor. İkili, modacı Barbaros Şansal için de hakaret etme maksadıyla “ibne” ifadesini kullanıyor.
Dosyadaki görüşme kayıtlarında Saraç, Akdoğan’la modacı Barbaros Şansal’ın Gezi Direnişi sırasında yaptığı açıklamalarla ilgili olarak konuşuyor. T24’ten Arzu Yıldız’ın ulaştığı kayıtlara göre Akdoğan, Şansal’ı tanımadığını belirtince Saraç “İbne modacı” ifadesini kullanıyor. Akdoğan da bunun üzerine “İbnelerin başı diyorsun” karşılığını veriyor ve “Verin bakalım, kimler bağıracak” diyerek Şansal’ın haber yapılması doğrultusunda talimat veriyor.


DELİL OLARAK SUNULDU
Yalçın Akdoğan ile Fatih Saraç’ın, tutuklu polislerin dosyasına “delil” olarak konulan, 26 Eylül 2013’te saat 18:22.29’da yapılan 201 saniyelik görüşme kayıtları şöyle:
Yalçın Akdoğan: Alo
Mustafa Fatih Saraç: Müsait misin?
Y.A.: Evet
M.F.S.: Şimdi bu bir terzi var veyahut şeyci modacı, Barboros Şansal. Biliyorsun değil mi, bizim aleyhimizde konuşan...
Y.A.: Hı hım.
M.F.S.:Bu 18.09.2013’te Göztepe Parkı’nda bir konuşma yaptılar.
Y.A.: Evet.
M.F.S.: Göztepe Parkı’nda diyor ki; “Gürsel Tekin vardı” diyor konuşma yaptı böyle bi grup var yanında CHP’nin bir danışmanı dedi ki, bana diyor yakında bir palalı adam çıkacak Talimhane’den Taksim’de olay yapacak biz de bu olayı büyütüceğiz ve bunu AKP’nin üstüne yıkacağız.
Y.A.: Evet bunu ne zaman diyor?
M.F.S.: 18’inde. Bak şimdi açayım sesi sen dinle (Başa alır mısınız?). Onun görüntülü sesi ve sesi var şimdi (kasetten ses dinletiyor). Ne diyorsun alo?


AKDOĞAN BİLE İNANMIYOR
Y.A: Evet iyi peki bu adam yani… Şeyi mi yani o adam sallıyor da olabilir bu cinnet olan bir adam yani...
M.F.S.: E tabii canım, Aydınlık’ın yazarı değil mi bu?
Y.A.: Hı yani o zaman Gürsel Tekin’e şey çıkar cevap hakkı çıkar, o da “Bu herif yalan söylüyor” falan der.
M.F.S.: Ama bunu soruşturma konusu olacak bi şey değil mi?


‘BAKALIM KİMLER BAĞIRACAK’
Y.A.: Ben bu adamı tanımadığım için ilk defa ismini duydum,  eğer böyle bilinen bi adamsa bunun haber değeri var.
M.F.S.: Ya bu bu ya hani hani hani beni kaçırdılar falan diye de bi program yaptı, şey yaptı polis kaçırmadım dedi ortan çıkmadı bu bu yani modacıların başındaki şey birisi, yani en en baba dayak ibne modacı bu şu anda.
Y.A.: İbnelerin başı desene.
M.F.S.:İbne yani hakikaten ibne.
Y.A.: İyi o zaman yapın.
M.F.S: Size nasıl işinize gelir yarar ona bakmanız lazım.
Y.A: Yok yani bu şey en iyi tartışma yapar yani.
M.F.S.: Peki oldu tamamdır.
Y.A.: Şey olmaz bence fena olmaz bir görelim, bir verin bakalım kimler bağıracak.
M.F.S.: Tamam hayırlısı oldu kardeşim görüşürüz.