'Makaracı' Bağış'tan Direniş yorumu: Değişim isteyen kitleleri susturamazsınız

Adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karıştıktan sonra AKP tarafından 'aklanan', internette yayınlanan bir ses kaydında “Bu Bakara iyi makara” diyerek Kuran’la dalga geçtiği iddia edilen Egemen Bağış İtalyan basınına yaptığı açıklamada Gezi Direnişi sırasında takındığı tutumun hata olduğunu söyledi.

Bağış, “Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız” dedi.

Radikal'de yer alan habere göre; Türkiye ’de yapılan seçimlerle ilgili İtalyan La Republica gazetesine bir röportaj veren Egemen Bağış, “İki yıl önce Gezi Parkı protestoları oldu. Sosyal ağlar aracılığıyla seferber olunan, barışçıl bir ayaklanma idi, ama sonra bu susturuldu. Bu yeniden yaşanabilir. Korkmuyor musunuz” sorusuna ise şu ifadelerle yanıt verdi:

“Bu, saati geri alamamanız gibi bir şey. Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız. Bu şekilde, risklerle, değişimlerle ve aynı zamanda fırsatlarla dolu, geri dönüşü olmayan bir sürecin önünde kendimizi buluruz. Asıl büyük zorluk, değişim anını kaçırmama kapasitesine sahip olmaktır.”

BAĞIŞ YALANLADI: SÖZLERİM ÇARPITILDI

Bağış, Twitter'dan İtalyan Gazetesi'nde yayımlanan röportajda 'Gezi Parkı' konusunun hiç geçmediğini' ve 'haberin manidar şekilde çarpıtıldığını' öne sürdü.