MAKÜ'deki taciz iddialarıyla ilgili toplanan YÖK, öğretim görevlisinin savunmasını istedi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki (MAKÜ) cinsel taciz ve tecavüz girişimi iddialarıyla ilgili disiplin soruşturması dosyasını bugün görüştü. YÖK, öğretim görevlisinin savunmasını istedi.

Burdur MAKÜ’de öğretim görevlisinin kadın öğrencilere cinsel taciz girişiminde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Olay üniversitede öğrenci olan bir kadın Twitter kullanıcısının “Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Üniversitesi’ndeki öğretim üyelerinden 2 kişi, ben de dahil çoğu kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişiminde bulunmuştur” paylaşımı ile ortaya çıkmıştı. Taciz ve tecavüz girişimi iddialarının sosyal medyada yayılmasının ardından MAKÜ Rektörlüğü soruşturma başlattı.

MAKÜ'den iletilen dosyaya ilişkin bugün gerçekleştirilen 'YÖK Yüksek Disiplin Kurulu' toplantısında; ilgili öğretim görevlisinin savunmasının alınması için yasal süreç olan bir haftalık sürenin dolmasının beklenmesi ve müteakiben önümüzdeki hafta yapılması planlanan 'Yüksek Disiplin Kurulu' toplantısında dosyanın görüşülerek karara bağlanmasına karar verildi.