Mal varlığı yazısına beraat

■ Haber Merkezi

Binali Yıldırım ve oğullarının Man Adası'ndaki offshore şirketi hakkında yazı kaleme aldığı için 4 yıl 1 ay hapis cezasıyla yargılanan T24 yazarı Mehmet Yılmaz hakkında beraat kararı verildi.

Yılmaz, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın ve gemi filosu bulunan çocuklarının servetinin kaynağını sorguladığı 2019’daki ‘Binali Bey, sırrını ver, oyumu al’ başlıklı yazısı nedeniyle hakkında açılan hakaret davasının ikinci duruşması dün İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yılmaz’ın avukatı Taylan Tanay, suçun şikâyete tabi olmadığını söyleyerek bir siyasetçinin mal varlığı ile ilgili soru sormasının normal olduğunu aktardı.

Kararını açıklayan mahkeme her ne kadar kamu davası açılmış ise de Yılmaz’ın kamu görevlisine karşı hakaret suçunu işlediği iddia edilen atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığına karar verdi. Yılmaz’ın beraatına hükmetti.


SAVUNMA BEKLENECEK

Sosyal medya paylaşımları, yurt dışı seyahatleri ve gizli tanık beyanları nedeniyle 13 ay tutuklu kaldıktan tahliye edilen gazeteci Kibriye Evren’in ise 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına sağlık sorunları nedeniyle katılmadı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Evren’in yargılandığı dava dosyası ile birleşen dosyaya karşı savunmasının alınması için davayı 26 Kasım’a erteledi.

***

Mücadelemiz engellenemez

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney, dün sabah saatlerinde Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Güney’in gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi. Gazetecinin gözaltına alınmasına yönelik çok sayıda basın meslek ve demokratik kitle örgütünden tepki geldi. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Güney'in serbest bırakılmasını istedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTI+ Komisyonu tarafından ise “Kadınların mücadelesini gözaltılarınız engelleyemeyecek” denildi.