Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’ndaki Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur görüşmeleri sırasında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’ndaki Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur görüşmeleri sırasında, “mal varlığına ilişkin” açıklamalarda bulunan CHP’li milletvekillerinden davacı oldu. CHP Bodrum İlçe Örgütü ise Erdoğan hakkında “Atatürk, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’e hakaret ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davaların dilekçelerinde, CHP’li milletvekilleri Akif Ekici ve Engin Altay’ın 05 Mayıs 2010’da TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler esnasında, “Başbakan Erdoğan’ın şahsiyet haklarına tecavüz kastıyla tamamen gerçek dışı ithamlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde bulundukları” iddia edildi.
Avukatlar, milletvekilleri Akif Ekici ve Engin Altay’dan, yasal faiziyle birlikte 50’şer bin TL manevi tazminat talebinde bulunuldu.
CHP’li Milletvekillerinin davaya konu olan sözleri ise şöyle:
Akif Ekici: “Ülkemizi idare eden Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda mal varlığıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Bir daire, bir kooperatif hissesi, bir arsa, yüzde 10’luk bir şirket hissesi olan Erdoğan, bu sekiz yıl içerisinde 2 milyar doların üzerinde bir servete erişerek, dünyada 10 zengin lider arasına girmiştir.”
Engin Altay: “Şimdi, bir tarafta Sümerbank’ın Nazilli Basma Fabrikasında, Başbakanlığı döneminde sadece 25 kuruşluk bir usulsüzlük yapıldığı tespit olundu diye Atatürk’e istifasını sunan bir Başbakanımız var, bir tarafta da The Economist’e göre, dünyanın sekizinci zengin Başbakanı var. Yedi yılda dünyanın sekizinci zengin Başbakanı olan birisi, o Başbakanı eleştiremez.”
CHP’den Erdoğan hakkında “İnönü’ye hakaretten” suç duyurusu
CHP Bodrum İlçe Örgütü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Atatürk, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’e hakaret ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Öztürk, açıklamasında, Erdoğan’ın “Atatürk, İnönü ve Ecevit’e açıkça hakaret ettiğini, aşağılamada bulunduğunu, saldırının sadece genel başkanlara değil, aynı zamanda Cumhuriyet’e yönelik olduğunu” kaydetti.
Ayrıca CHP Bodrum eski ilçe başkanlarından Hüseyin Anıl da aynı gerekçelerle Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Başbakan Erdoğan, Hitler tartışmasının yaşandığı süreçte, “İlla Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa, kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Orada Führer’e özenip, kendisine ‘Milli Şef’ dedirtmiş genel başkanlarının Hitlervari bıyıklarının altından kendilerine gülümsediğini görecekler” demişti.