Malatya’da 55 işçi direnişte

Emek Servisi

Malatya’daki Art Fıl fabrikasında 55 işçi sendikalı oldukları için işten atıldı. TEKSİF üyesi işçiler direnişe başladı.

Malatya’da faaliyet gösteren aynı işverene ait İntem Triko ve Art Fıl fabrikalarında işçiler, Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikası’nda örgütlenmeye karar verdi. 97 işçinin çalıştığı Art Fıl fabrikasında sendika, 55 üyeye ulaşarak çoğunluğu sağladı ve Bakanlıktan toplu sözleşme için gerekli yetki belgesini aldı.

Bunun üzerine patron, dün sendika üyesi işçilerin tamamını işten çıkararak fabrikayı tatil etti. İşten atılan işçiler, fabrikanın önünde direnişe geçti.

BirGün’e konuşan TEKSİF Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Bayram Erdoğan, 800 işçinin çalıştığı İntem Triko’da da örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü, ancak işverenin işçilere sendikadan istifa etmeleri için yoğun baskı yaptığını anlattı.

İşçilerin tek tek odalara çekildiğini, zorla e-devlet şifreleri alınarak sendikadan istifa ettirildiğini belirten Erdoğan, “Her iki fabrikada da mücadelemiz sürecek. Direnişimiz devam ediyor. İşten atılan üyelerimizin derhal işe geri alınmasını ve işçilerin sendikalaşma haklarına saygı duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.