Saadet Partisi, depremlerin ardından Malatya’da kurulması için destek verdiği aşevinin herhangi bir gerekçe gösterilmeden Malatya Valiliği tarafından kaldırılmasının talep edildiğini açıkladı. Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbayi karara ilişkin “Bu talimatın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle alakalı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Malatya Valiliği'nden Saadet Partisi'nin aşevine engel: 2 saat içerisinde kaldırın

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, depremlerin ardından partisinin destekleriyle kentte kurulan ve günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevinin, Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istendiğini açıkladı.

Malatya Valiliği, YENİAD Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Cansuyu Derneği tarafından depremzedelere hizmet için kurulan aşevinin kaldırılması talebi bugün Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Öz tarafından yetkililere bildirildi.

Yetkililere bildirieln kararda, aşevinin hiçbir gerekçe gösterilmeden 2 saat içinde kaldırılması için zaman verildi.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, "Bu talimatın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle alakalı olduğunu düşünüyoruz dedi.

Canbay şöyle konuştu:

"Depremin ilk gününden beri görevdeyiz. Günlük 15 bin kişiye kadar yemek ikramı yapabiliyoruz. Malatya'nın eski otogarının bulunduğu alan burası. Bugün saat 14.00 itibarıyla vali yardımcısı geldi iki saat içerisinde kaldırılmasını, boşaltılmasını istedi. Biz de akşam yemeğinin hazır olmak üzere olduğunu ve yemek dağıtımının devam edeceğini söyledik. Sabaha kadar müsaade verdiler.

Farklı şekilde düzenleneceğini söylediler. Ama bu şekilde olmaz, iki saat içerisinde çadırların kaldırılması mümkün değil. Kılıçdaroğlu aşevinin bulunduğu çadıra ziyaretiyle alakalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tavır hoşumuza gitmedi."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘iktidarı uyarıyorum’ diyerek karardan vazgeçilmesi için çağrıda bulundu.

Karamollaoğlu, paylaşımında şunlara yer verdi.

“Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!"

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZE BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN

Malatya'daki aşevinin valilik tarafından engellenmesine CHP lideri ve Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…" ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLU: BİLDİĞİNİZ TEK ŞEY YASAKLAMAK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi’nin Malatya’da kurduğu 10 bin kişilik aşevinin Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. Davutoğlu, “Sizin derdiniz ne? Bildiğiniz tek şey yasaklamak, engellemek. Şu zor günlerde bölge halkı her türlü desteğe muhtaçken aşevi kapatmanın izahı olamaz. Derhal bu yanlıştan dönün” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi’nin Malatya’da kurduğu 10 bin kişilik aşevinin Malatya Valiliği tarafından bugün kaldırılmak istenmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun tepki gösterdiği paylaşımını alıntılayan Davutoğlu, şu paylaşımı yaptı:

“Sizin derdiniz ne? Bildiğiniz tek şey yasaklamak, engellemek. Şu zor günlerde bölge halkı her türlü desteğe muhtaçken aşevi kapatmanın izahı olamaz. Derhal bu yanlıştan dönün.”