Malavi yönetimi, 676 kişinin ölümüne yol açan Freddy Kasırgası'nda kaybolan 537 kişiyi arama çalışmalarının sonlandırılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, 537 kişinin ölü ilan edileceği bildirildi.

Malavi'de kasırgada kaybolan 537 kişi ölü ilan edilecek
Fotoğraf: İHA

Afrika’nın doğusunda yer alan Malavi’de etkili olan Freddy Kasırgası'nda kayıp olan 537 kişinin ölü ilan edileceği ve kurtarma çalışmalarının sonlandırılacağı açıklandı.

Malavi Ulusal Afet İdaresi Başkanı Charles Kalemba, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, umutların azaldığını ifade ederek bu kişileri ölü ilan edeceklerini ve 17 gündür devam eden arama kurtarma çalışmalarının sonlandırılacağını söyledi.

Kasırgadan en çok etkilenen Malavi’de binlerce kişi evsiz kalırken, 345 binden fazla kişi kasırgadan etkilendi. Freddy Kasırgası’nda 676 kişi hayatını kaybetti.

Biriktirdiği güç ve Hint Okyanusu boyunca kat ettiği 8 bin kilometrelik yol ile rekor kırmış durumda olan Freddy, geçtiğimiz Şubat ayı başlarında Avustralya kıyılarında ortaya çıkmış, Mauritius ve La Reunion'u etkisi altına almasının ardından Madagaskar ve ardından Mozambik'i vurmuştu.

Freddy Kasırgası, ilk olarak 21 Şubat’ta Madagaskar’ı, 3 gün sonra Mozambik’i vurmuş, her iki ülkede de binlerce kişi yerinden olmuştu. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından yapılan açıklamada, 32 gündür Hint Okyanusu üzerinde olan fırtınanın kayıtlara geçen en uzun süreli fırtına olabileceği ifade edilmişti.

(AA-İHA)