İzmir’de mali müşavirler ve muhasebeciler, yaşadıkları sorunları dile getirmek için basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada, “İnsan gibi yaşamayı özledik. Bakanlık tarafından ücretlerimiz yeniden düzenlenmeli” denildi

Mali müşavirler ve muhasebeciler: İnsan gibi yaşamayı özledik

BERKE YENİ

İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, meslekte yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Oda binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda mali müşavir ve muhasebeci katıldı.

Basın açıklamasını okuyan İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Davudoğlu, “Bizler ofislerimizde mesai saatleri içinde çalışmak istiyoruz. Elektronik sistemlerin çökmesi ve yetersiz altyapı biz mali müşavirlerin sorunu değil. Temmuz ayında, tam olarak uygulanmasa da 20 günlük mali tatilden sonra kalan 6 günde, bir aylık bütün beyanlan yapmamızı beklemektedirler. Kamu görevi yapan meslek mensuplarını yok saymaktadırlar. Dünya ve ülkede yaşanan ekonomik dalgalanmalardan sonra Haziran ayı itibar ile enflasyon oranları dünya 78,62 olmuşken bizlere sadece dünya 25 artış öngörülmesine ne demeli. Bu da yok sayıldığımızın başka bir ipucu olsa gerek” diye konuştu.

Davudoğlu şunları kaydetti: "Mesleki konularımıza meslek mensubu olmayanların sokulmaya çalışılmasına karşıyız. Mesleğimize yapılan saldınların önlenmesini istiyoruz. Mesleğimizin konusuna giren işlerin başka kanunlarla yetkin olmayanlara verilmesini istemiyoruz. Ücretlerimiz yeniden Bakanlığımız tarafından düzenlenmelidir. Kamunun ortak çıkarları için birlikte çalışmak zorunda olan meslek mensuplan ve odaları yok sayılmamalıdır. Gelir İdaresi ile birlikte bilgi talep eden diğer kamu kurumlanının alt yapılan buna paralel hale getirilip, geliştirilmelidir. Mali tatilin ve resmi tatillerin oldugu beyan donemieri, ozel bir şekilde değerlendirilmeli, önlem alınmalı ve beyan süresi kadar bu zamanlara ilave edilmelidir. İnsan gibi yaşamayı özledik.”