Maltepe Belediyesi'ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile görüşen müteahhit Fevzi Polat, burada silahıyla defalarca ateş etti. Polat, polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: AA
Maltepe Belediyesi'ne silahlı saldırı: 1 kişi gözaltına alındı
Fotoğraf: DHA

İstanbul'da Maltepe Belediyesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, müteahhit Fevzi Polat, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'la görüşmek için belediye binasına geldi.

Kılıç'la makam odasında görüşen Fevzi Polat, odadan çıktıktan sonra tekrar içeri girmek isteyerek yanındaki tabancayla havaya iki el ateş etti. Başkan Kılıç, yanındakiler tarafından başka bir odaya götürülürken, şüpheli bir alt katta da havaya 3 el ateş açtı.

Durumun bildirilmesi üzerine belediye binasına gelen polis ekiplerince gözaltına alınan Polat, emniyete götürüldü.

Polis ekipleri belediye binasında güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri de inceleme yaptı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırının psikolojik sorunları olan bir şahıs tarafından gerçekleştirildiği bilgisi verildi. 

Olayda herhangi bir yaralanma ve olumsuzluğun olmadığını açıklayan Maltepe Belediyesi, şahsın da etkisiz hale getirilerek emniyet güçlerine teslim edildiğini bildirdi. 

Belediyenin ilgili paylaşımı şu şekilde:

"Belediyemize yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırgan psikolojik sorunları olduğunu bu sebeple saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade etmiştir. Suç unsurları etkisiz hale getirilerek, saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Herhangi bir yaralanma ya da olumsuzluk söz konusu değildir. Olay kontrol altındadır. Emniyetteki süreci yakından takip ettiğimizi belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarız."