YSK’nıin Maltepe’de yeniden sayılmasına karar verdiği 1089 sandığın sayım işlemi dün gece AKP ve MHP’lilerin çıkardığı olaylar sonucu durduruldu. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki sayım işlemi bu sabah yeniden başladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürel Maltepe’deki son durumu BirGün’e değerlendirdi. Gürel, “Maltepe’de 2 ilçe seçim kurulu var ve sayım 1 masa ile yapılıyordu ancak bu […]

Maltepe’de sayım yapılan sandıklarda son durum

YSK’nıin Maltepe’de yeniden sayılmasına karar verdiği 1089 sandığın sayım işlemi dün gece AKP ve MHP’lilerin çıkardığı olaylar sonucu durduruldu.

Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki sayım işlemi bu sabah yeniden başladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürel Maltepe’deki son durumu BirGün’e değerlendirdi.

Gürel, “Maltepe’de 2 ilçe seçim kurulu var ve sayım 1 masa ile yapılıyordu ancak bu sayım işlemini yavaşlatıyordu. Bugün 2 kurulda 6’şar olmak üzere toplam 12 masa çalışıyor. Daha sonra 22’ye çıkacak. 569 sandık açılmış durumda. Sayım işelminin bugün bitmesini bekliyoruz” dedi.

Dün yaşanan olaylarla ilgili olarak konuşan Gürel, “Bugüne kadar her kurulda kısmi tartışmalar vardı. İtirazlar bitmiyor. Bir gerçek var artık; Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığı açık” ifadelerini kullandı.

Maltepe seçim kurulu önüne sabah saatlerinden itibaren yurttaşlar da nöbet tutmaya geldi. Seçim kurulu önünde nöbette olan Aynur Yalçınkaya, “YKS’ya baskı yapılıyor zaten onu herkes biliyor. Küçük çocuğa bile sorsanız söyler bunu. Yalan söylüyorla yıllardır insanları böyle sömürdüler. Şimdi istediklerini yapamadıkları için böyle olaylar çıkartıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Onlar mazbatayı verir veya vermez onu biz bilemeyiz ama bizim başkanımız odur.”

“SAYILAN SANDIKLARDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

CHP Milletvekili Tekin Bingöl, “Şu ana kadar sayılan sandıklara baktığımızda değişen bir şey yok. Çok küçük oynamalar var, sonucu etkilemeyecek. Bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Sanki olumsuz bir durum varmış gibi bir algı ile kamuoyu ile vatandaşların kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Halkın iradesine ipotek koyma anlayışı var” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Tekin Bingöl

Bingöl, şöyle devam etti:

“Dün akşam bir gerginlik yaşandı. Hakimler tarafından çok somut bir şekilde belgelendi CHP’li olmayan gruplar tarafından, diğer siyasi partiler tarafından yapıldığı. Amaç sayımı engellemekti ama sonuç alınamadı.”

“PROVOKASYON BERTARAF EDİLDİ”

CHP Milletvekili Engin Altay da bir açıklama yaparak, “Büyükçekmece’de umduklarını bulamadılar. Büyükçekmece’de yapılmak istenen operasyon püskürtüldü. Dün gece burada bir provokasyon denendi ve burada bir arbede yaratarak belki ‘çuvalları yırtarız’ düşüncesi egemen oldu. CHP’li vekillerin ve CHP örgütünün yüksek sağduyusuyla bu da bertaraf edildi” ifadelerini kullandı.

“SAYIMIN ÇABUK BİTMESİ İÇİN 10 KURUL DAHA OLUŞTURULDU”

Eski CHP Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Maltepe’deki son duruma ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Yarkadaş paylaşımında, “AKP ve MHP’nin keyfi tutumu üzerine başlayan Maltepe’deki oy sayımı sürüyor. Şu ana kadar 1086 sandığın 578’i sayıldı. Geride ise 508 sandık kaldı. Hakimlerin talimatı üzerine, sayımın çabuk bitmesi için 10 kurul daha oluşturulması kararı alındı. Taraflara da bilgi verildi” ifadelerini kullandı.

“AKP VE MHP SAYIM KURULLARININ ARTIRILMASINA İTİRAZ EDİYOR”

Yarkadaş, Maltepe’deki son duruma ilişkin bir paylaşım yaparak, “Maltepe’deki sayım sürüyor… 1089 sandığın 620’si yeniden sayıldı. Şu an 12 kurul görev yapıyor. AKP ve MHP sayım kurullarının artırılmasına itiraz ediyor. Sayımlar bu yüzden yavaş ilerliyor. 620 sandıktan Yıldırım’a gelen ilave oyun tamamı 150 civarı…” ifadelerini kullandı.