İngiltere Federasyon Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde final karşılaşmalarına çıkacak Manchester City, sezonu üç kupayla kapatmak istiyor. City, Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa organizasyondaki ilk zaferini elde edecek.

Manchester City'de hedef sezonu 3 kupayla kapatmak
Fotoğraf: DepoPhotos

İspanyol teknik direktör Pep Guardiola yönetiminde bu sezon üstün performansıyla her kulvarda fark yaratan Manchester City, sezonu üç kupayla kapatmanın hesabını yapıyor.

İngiltere Federasyon Kupası'nın finalinde 3 Haziran Cumartesi günü Manchester United ile karşılaşacak City, 4 yıl aranın ardından tarihinde 7. kez bu kupayı müzesine götürmeye çalışacak.

Manchester ekibinin en büyük rüyası ise 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleşebilir. Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya'nın Inter takımıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak City, 2021'in ardından ikinci kez son iki takım arasına kaldığı organizasyonda ilk kez mutlu sona erişmek istiyor.

LİGDE 89 PUAN TOPLADI

İngiltere Premier Lig'deki 9. şampiyonluğunu daha önce garantileyen Manchester City, son hafta maçında Brentford'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

Ligin 38. haftası sonunda tamamlanan sezonda 89 puanla şampiyon Manchester City'yi, 84 puanla Arsenal, 75 puanla Manchester United ve 71 puanla Newcastle United izledi.

Manchester City'nin 22 yaşındaki Norveçli santrforu Erling Haaland, İngiltere Premier Lig'de 2022-2023 sezonunun en iyi futbolcusu seçildi.

Manchester City'nin peş peşe 3. şampiyonluğunu kazanmasında büyük pay sahibi Haaland, ilk kez mücadele ettiği Premier Lig'de 35 maça çıktı ve 36 kez fileleri havalandırdı.