İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere ekibi Manchester City, İtalya temsilcisi Inter'i Rodri'nin attığı golle 1-0 yenerek namağlup şampiyon oldu. Guardiola, City'nin başındayken ilk kez şampiyonluk sevinci yaşarken, İngiliz ekibi tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde mutlu sona ulaştı.

Kaynak: Haber Merkezi
Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde namağlup şampiyon oldu
Fotoğraflar: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz ekibi Manchester City ile İtalyan ekibi Inter karşı karşıya geldi.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı  Manchester City, 1-0'lık galibiyetle tamamladı.

Maçın tek golü, 68'inci dakikada İspanyol futbolcu Rodri'nin ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla geldi.

Bu sonuçla Manchester City, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. İngiliz ekibi Şampiyonlar Ligi'ni namağlup olarak tamamladı.

Inter’de ilk 11’de maça başlayan milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, 84 dakika sahada kaldı.

İlkay Gündoğan ise City'nin kaptanı olarak kupayı havaya kaldırdı.

GUARDIOLA TARİHE GEÇTİ

52 yaşındaki İspanyol teknik adam Pep Guardiola, Manchester City ile üç kupayı da kazanarak (Premier Lig, FA Kupası, Şampiyonlar Ligi) bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Guardiola, Barcelona'yı çalıştırdığı 2009 yılında La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olmuştu. Katalan temsilcisi, daha sonra İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

Öte yandan 7 yıldır City’de görev yapan Guardiola, Manchester temsilcisiyle ilk kez kupayı kazandı. Guardiola, Manchester City’i 7 yılda 5 kez Premier Lig şampiyonu yaptı.

GOL KRALI HAALAND

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline bu sezon tüm kulvarlarda 52 maçta 52 gol atarak gelen Manchester City'nin Norveçli yıldızı Erling Haaland, Inter karşısında skor üretemese de kupa sevinci yaşadı ve turnuvayı gol kralı olarak tamamladı.

Manchester City'nin final yolculuğundaki 13 maçında da forma giyen ve attığı 12 golle krallık yarışını zirvede tamamlayan 22 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandı.

Son 16 turunda, ilk yarısında "hat-trick" yaptığı Leipzig maçında toplam 5 kez rakip fileleri havalandıran Haaland, turnuvada 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

DE BRUYNE YİNE SAKATLANDI

Manchester City'de maça ilk 11'de başlayan Belçikalı yıldız Kevin De Bruyne, maça devam edemedi.

İlk yarıdaki bir pozisyonun ardından sakatlanan Belçikalı oyuncuya yapılan müdahalenin ardından De Bruyne bir süre kendini denedi. Ancak 36. dakikada yerini Phil Foden'a bıraktı.

De Bruyne, 2021’de takımının 1-0 kaybettiği Chelsea finalinde de sakatlanıp oyundan çıkmıştı.

KADROLAR

Manchester City: 1 - Inter: 0

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

Manchester City: Ederson, Manuel Akanji, Ruben Dias, Nathan Ake, John Stones, Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne (Dk. 36 Phil Foden), İlkay Gündoğan, Jack Grealish, Erling Haaland

Inter: Andre Onana, Matteo Darmian, Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Hakan Çalhanoğlu, Federico Dimarco, Lautaro Martinez, Edin Dzeko