Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, nesli tükenmekte olan yaralı halde balaban kuşu bulundu. Salihli Doğa Koruma Ve Milli Parklar Koruma Şefliği’ne teslim edilen kuş, tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılacak. Sarıgöl’de çiftçilik yapan Zeki Buran (37), dün sabah evinin yakınında, komşuları ile birlikte yaralı olduğu için uçamayan balıkçılgiller familyasına ait balaban kuşu olduğunu farketti. Sağ kanadı kırık olan […]

Manisa’da nesli tükenmekte olan ‘balaban kuşu’ bulundu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, nesli tükenmekte olan yaralı halde balaban kuşu bulundu. Salihli Doğa Koruma Ve Milli Parklar Koruma Şefliği’ne teslim edilen kuş, tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılacak.

Sarıgöl’de çiftçilik yapan Zeki Buran (37), dün sabah evinin yakınında, komşuları ile birlikte yaralı olduğu için uçamayan balıkçılgiller familyasına ait balaban kuşu olduğunu farketti. Sağ kanadı kırık olan bitkin haldeki kuşu evine götüren Buran, yarayı temizledi. Balabanı kıymayla besleyen Buran, daha sonra Salihli Doğa Koruma ve Milli Parklar Koruma Şefliği’ni aradı. Bugün Sarıgöl’e gelen görevliler, yaralı balabanı teslim aldı. Tedavi altına alınacak olan kuşun, tekrar uçup, kendi beslenmesini sağlayabilecek duruma gelmesi halinde doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.