Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katledilen Başak Cengiz ile ilgili sosyal medya paylaşımına hakaret içerikli paylaşımı ile karşılık veren Halil Dede isimli Twitter kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Mansur Yavaş, katledilen Başak Cengiz'e yönelik iğrenç paylaşım hakkında suç duyurusunda bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, katledilen Başak Cengiz ile ilgili paylaşımına hakaret içerikli yorum yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu metnini sosyal medya hesabında paylaşan Yavaş, şu mesajı verdi:

“Bir hukukçu ve bu toplumun bir ferdi olarak, erkek şiddetinden kaybettiğimiz Başak kızımızın ardından hakaret eden zat hakkında şahsım ve milletim adına suç duyurusunda bulundum. Bu köhne ve aşağılık zihniyetin bir an bile cesaretlenmesine izin vermeyeceğiz.”

Cengiz'in, Can Göktuğ Boz isimli erkeğin sokakta samuray kılıcıyla saldırısı sonucu katledilmesinin ardından bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı fotoğrafa eklediği notla üzüntüsünü dile getirmişti. Kılıçdaroğlu, "Başak kızım… Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz" demişti.

Halil Dede isimli bir trolün ise iğrenç paylaşımı tepki çekmişti.

Kılıçdaroğlu'nun Başak Cengiz hakkındaki paylaşımını alıntılayan Dede, "Hayırdır, bu abla da kim? CHP teşkilatına girip sağlam çıkamamış 'tecavüzzede' mi?" demişti.

mansur-yavas-tan-katledilen-basak-cengiz-e-yonelik-igrenc-paylasim-hakkinda-suc-duyurusu-943818-1.

Kaynak: BirGün / ANKA