Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “Kızılca Günden Sonsuza” etkinliğinde konuşan Mansur Yavaş, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin. Bu ülke ‘bitti’ denilen yerden başlayanların ülkesi, bu ülke Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi" dedi.

Mansur Yavaş: Kimse umutsuzluğa kapılmasın, bu ülke ‘bitti’ denilen yerden başlayanların ülkesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla kentin birçok noktasında özel kutlama programları hazırladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve il protokolü, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında Yavaş daha sonra Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Kızılca Günden Sonsuza” etkinliğine katıldı.

YAVAŞ: "CUMHURİYETİN BAŞKENTİ ANKARA, İLK ADIM VE SON KALEDİR"

Burada konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Biliyorsunuz o buradan hiç gitmedi. İşte Ankara budur. Ankara istiklalin kentidir. Ankara istikbalin kentidir. Ankara hürriyet sevdasının kentidir. Cumhuriyetin Başkenti Ankara, ilk adım ve son kaledir. 103 yıl önce Ankara’da yanan bu meşale bizlere de büyük sorumluluklar yüklüyor. Kimseyi ayırt etmeden, ortak akıl ile şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir anlayışla çok çalışacağız, üreteceğiz, başaracağız. Ankara’yı kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle, kırsal kalkınmasıyla, turizmiyle, sanayisiyle ikinci yüzyıla birlikte hazırlayacağız” diye konuştu.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM"

Başkan Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin… Bu ülke, ‘bitti’ denilen yerden başlayanların ülkesi, bu ülke, Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi. Bu ülke geleceğimiz olan çocukların, mutlu gençlerin, güçlü kadınların, umut dolu yarınların ülkesi… Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını kutluyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onlara olan borcumuzu belki ödeyemeyiz ama en azından layık olabilmek için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyorum.”

ÇIĞGIN: "BU İRADEYİ DAİMA TAŞIYACAĞIZ"

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinde ilk karşılandığı nokta olan Dikmen Keklikpınarı’nda başlayan törenlere de ABB Başkan Vekili Sercan Çığgın, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sercan Çığgın şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dikmen Keklikpınarı’nda bu bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktığı günde bir aradayız. Bundan tam 103 yıl önce büyük Atatürk çok büyük ve yorucu bir yolculuğun ardından temsil heyeti ile birlikte Ankara’ya geldi. Mustafa Kemal Paşa’nın Ankara’ya gelişi sürecinde yakılan Sinsin Ateşi etrafında toplanan binlerce kalabalık seğmenler, gençler, çocuklar, kadınlar kurtuluşu önceden müjdeliyordu çünkü onlar daha o günden inanmışlar ve bu güçlü iradeyi göstermişlerdi. Vatan, bağımsızlık, ulusun egemenliği Ankara’da yürütüldü. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesini ilelebet sonuna kadar taşıyacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu iradeyi omuzlarımızda yüklediği o sorumluğu ve beraberinde Ankaralılara olan inancımızla birlikte daima taşıyacağız.”