Mansur Yavaş, "Mal beyanımı ben açıkladım. Rakiplerimiz de açıklamaya başladılar ama bugünkü basına düşen yazıları gördüğünüz zaman bir sürü spekülasyon var" diyerek AKP'li Turgut Altınok'a dikkat çekti.

Kaynak: ANKA
Mansur Yavaş’tan AKP’li Altınok’un mal beyanı hakkında açıklama: Bir sürü spekülasyon var

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün Ulus 100. Yıl Meydan Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Yavaş, AKP'li rakibi Turgut Altınok'un paylaştığı mal varlığındaki spekülasyonlara dikkat çekti.

Yavaş'ın açıklaması şöyle:

"Değerli hemşehrilerim, yaptığımız bütün çalışmalar şeffaftır. Halka hesap vermek bir zorunluluktur. Mal beyanımı ben açıkladım. Rakiplerimiz de açıklamaya başladılar ama bugünkü basına düşen yazıları gördüğünüz zaman bir sürü spekülasyon var.

Ben de dün bir televizyon yayınında şunu söyledim; 1999 yılında Beypazarı'nda ilk belediye başkanlığı yaptığımdan bugüne kadar bütün banka hesaplarım incelemeye açıktır. Hiç kimseden sakladığım hiçbir şeyim yoktur. Kamu yöneticileri böyle olmalıdır. Göreve başladığıyla bıraktığı zamanki mal varlığını açıklamalıdır. Bu sadece Mansur Yavaş için değil, Türkiye'deki görev yapan bütün belediye başkanlarını kapsar. Ancak böyle olduğu takdirde bu insanlar arasındaki gelir adaletsizliği, fakirliği, yoksulluğu önlemenin imkanı yoktur. Bu şekilde ancak yolsuzluk ve israf ortadan kalkacaktır. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bunun öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyoruz."