Markar Esayan, Hrant Dink'le Erdoğan'ı kıyasladı: En çok suikasta uğrayan...

Hükümetin yandaşı Yeni Şafak gazetesinin yazarı AKP milletvekili Markar Esayan, bugün yayımlanan "Tarihin en çok suikasta uğrayan lideri: Erdoğan..." başlıklı yazısında katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'le Erdoğan'ı kıyasladı.

Erdoğan'ın tarihin en çok suikaste uğrayan lideri olduğunu iddia eden Esayan, "Erdoğan'a yapılan sembolik suikastın, Dink'e 'Zehirli kan' metaforu üzerinden yapılandan hiçbir farkı yok. Lakin 'Medyada Nefret Söylemi'raporlarını yazanların ideolojik eleklerinden geçmez bunlar." ifadelerini kullandı.

Yandaşlığını her gün bir kat daha arttıran Esayan, Erdoğan'ın dilinden düşürmediği 'affedersiniz'i ise şu ifadelerle açıkladı: "Sayın Erdoğan, kimliklerin bir küfür olarak kullanıldığını, insanların korkudan Ermeniyim, Aleviyim, Kürdüm diyemediği dönemlerin yaşandığını ve kendi iktidarlarında buna son verildiğini ifade ederken, “döl” kelimesini kullanmamak için sarf ettiği “affedersiniz” sözcüğünü, konuyu bağlamından kopararak küfür olarak lanse ettiler."