Geçen haftalarda market raflarında geçici süre şeker bulunamamasının ardından şimdi de şeker ve yağ satışlarında sınırlamaya gidildi. Ayçiçek yağına da sıçrayan kota sınırlaması market çalışanları ile yurttaşı karşı karşıya getirdi. Adet sınırlamasına yönelik tepkisini gösteren bir yurttaş ile tartışmaya giren market çalışanı kendisine verilen talimatı uyguladığını dile getirdi.

Marketlerde kriz: Kota uygulaması çalışan ile yurttaşı birbirine düşürdü

Geçtiğimiz günlerde marketlere yansıyan şeker ve yağ satışlarına yönelik kota yurttaş ile çalışan arasında kavgaya neden oldu.

Döviz kurundaki artış ve tarihi zirve sürekliliğini korurken TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 19,89'a yükseldi. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nnu verilerine göre (ENAG) enflasyon aylık bazda yüzde 6,90 artarken, yıllık bazda ise yüzde 49,87 oldu.

Enflasyondaki artış gıda fiyatlarına yansırken arz sıkıntısı da yeni bir kriz olarak vatandaşın karşısına çıktı.

Artan döviz kuru nedeniyle gıda ürünlerine gelen zamlardan ayçiçek yağı da nasibini aldı. Marketlerdeki şeker krizi büyüyerek ayçiçek yağına da sıçradı. Piyasaya az sürülen bu ürünlere, bazı market zincirlerinde satış kotası konulunca, yurttaşlar ile market çalışanları karşı karşıya geldi.

Sosyal medyaya yansıyan bir görüntüde, market çalışanı ile müşteri arasında yağ gerginliği yaşandığı görüldü. Bir adetle sınırlanan satışa yurttaş tepki gösterirken market çalışanı şirketi tarafından kendisine verilen talimatı uyguladığı savunmasını yaptı.

Birden fazla ürün almak isteyen yurttaşa tepki veren market çalışanı, "Tartışmaya girmeyelim. Ben burada işçiyim. Ben işimi yapıyorum, bana şirketimin vermiş olduğu talimat bu. Uzatmayalım, sırada bekleyen arkadaşı alayım" dedi.