Philip Morris’te faaliyet yürüten Euroserve işçilerinin direnişi sürerken, yüzlerce işçi işten çıkarıldı. İşçiler, işten çıkartmaların ardından fabrika önünde direniş çadırı kurma kararı aldı.

Philip Morris işçisinin direnişi büyüyor: "Asla vazgeçmeyeceğiz"

BİRGÜN EGE

İzmir Torbalı'da yer alan Philip Morris’te faaliyet yürüten Euroserve işçilerinin direnişi dördüncü gününde devam ediyor. Atılan işçilerin geri alınması ve sendikal haklarının tanınması için üretimi durduran işçilere karşı fabrika yönetimi, yüzlerce işçiyi işten çıkarttı. İşten çıkartma kararı sonrası işçiler fabrika önüne direniş çadırı kuracaklarını duyurdu.

İşçilerin örgütlü olduğu DİSK/Gıda-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Seyit Aslan, fabrika önünde bir açıklama gerçekleştirdi. Aslan, "Uluslararası tekellerin de Türkiye’deki işçi patronların da ortak özelliği, işçi düşmanı olmalarıdır. Sermayeye her türden örgütlenme hakkı var ama işçilerin sendikalaşma hakkı yok. İşçiler sendikalaşırsa patronlar işten çıkartılıyor. Bu kabul edilemez. Biz üretim yapmak istiyoruz. Ama eski koşullarda değil… İşçiler olarak insanca yaşamak, insanca çalışmak ve insan ücret istiyoruz ve bu yüzden örgütleniyoruz” diye konuştu.

Emeklerinin karşılığını istediklerini söyleyen Aslan, "Philip Morris ve Euroserve'e bir kez daha söylüyoruz, işçilerle ve bizlerle oturup bu sorunları masada çözelim. Yoksa biz bu haklarımızdan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Fabrika önüne de direniş çadırımızı kuracağız" dedi.

EYLEMLER YAPILACAK

27 Eylül Salı günü İzmir Çankaya'daki Euroserve'in şirketi önünde açıklama yapacaklarını duyuran Aslan, ayrıca İstanbul'daki şirket önünde de yapacaklarını söyledi. Aslan, "Mücadelemiz sadece Türkiye sınırında kalmayacak Avrupa'daki emek örgütleri de bunları teşhir edecek. Biz yeni başlıyoruz. Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar, yanıldıklarını görecekler" ifadelerini kullandı.