TCDD’ye bağlı olan Marmaray’ın Sirkeci istasyonunda çekilen bir görüntüyü paylaşan Eski AKP Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. İBB'den yanıt gecikmedi: "Marmaray işletmesi Ulaştırma Bakanlığı TCDD tarafından yapılmakta. Marmaray ile iletişime geçmenizi rica ederiz"

Marmaray üzerinden İBB’yi eleştirmek isterken hükümeti yerden yere vurdu

Eski AKP Milletvekili Metin Külünk, Twitter üzerinden Marmaray Sirkeci istasyonunda çekilen bir görüntüyü paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi. Marmaray’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD tarafından işletildiğini bilmeyen Külünk, İBB’ye niyet ederken hükümeti yerden yere vurdu.

Külünk yaptığı paylaşımda, “Burası İstanbul/Marmaray Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır!” ifadelerini kullandı. Görüntülerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesini hedef alan Külünk, “Lütfen yereldeki; kamu ve yerel yöneticiler çok başarılı yönetilen bir süreçte sorumluluklarının daha da farkında olarak ve tehlikenin henüz geçmediğini unutmadan hükümetimizin titizliğine ayak uydurmaları gerekmektedir” dedi.

Metin Külünk’ün paylaştığı videoyu çeken kişi, “Görüyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu an çalışmıyor. Görmüş olduğunuz herkes şu an risk altında. Resmen ölüme yolculuk gibi bir yolculuk var şu anda. İnsanlar burada üst üste, sosyal mesafe diye bir şey yok. Belediyeciliği bu kadar kötü yapan, bu kadar kötü yönetimin içerisinde olduğunu görüyorsunuz.” dedi.

İBB’DEN CEVAP

Konuyla ilgili Külünk’ün paylaşımına yanıt veren İBB Beyaz Masa, “Metin Bey Merhaba, Marmaray işletmesi Ulaştırma Bakanlığı TCDD tarafından yapılmakta olup, [@Marmaraytcdd] ile iletişime geçmenizi rica ederiz. İyi günler dileriz” diyerek, Marmaray’ı kimin işlettiğini hatırlattı.