Marmaris 2020’ye hazırlanıyor

İngiliz seyahat firması Thomas Cook’un iflasıyla yaşanan olumsuzluğu yurt dışında yapılan görüşmelerle olumluya çevirdiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Diyebilirim ki Thomas Cook’un açığını kapattık. Hatta 2020’de bu senenin bile üzerine çıkma ihtimalimiz belirdi” ifadesini kullandı.

Çin, Birleşik Krallık ve Almanya seyahatlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Marmaris Belediye Başkanı Oktay, İngiltere’de birçok seyahat firması ile görüştüklerini belirterek, “TUİ ile görüşmemiz çok olumlu sonuçlandı. Onların bu seneki rakamlarının yerine gelecek sezon için 130 bin kişilik bir artışları olacak. Bu çok önemli bir rakam. Bir miktar daha bunun üzerine çıkabilir miyiz diye görüşmelerimiz devam ediyor. Ardından EasyJet ile görüşmelerimiz oldu, olumlu yönde seyrediyor. Ryanair ile görüşmek için günübirlik Dublin’e gittik. Ryanair’in İngiltere’den Dalaman’a uçuşu yoktu. Görüşmeler neticesinde İngiltere’nin 6 şehrinden doğrudan uçuş için başvurularını yaptılar. Thomas Cook’un iflasının ardından doğan boşlukta Ryanair’in bu şekilde sahneye çıkması bizim ilerideki olası kayıplarımızı ciddi oranda absorbe edecektir. Bunun yanı sıra Ryanair ile Viyana, Prag, Vilnius ve Paris’ten de doğrudan Dalaman’a uçuş için görüşmeler yaptık” ifadesini kullandı.

POZİTİF GELİŞMELER

Bir diğer seyahat firması Jet2Holidays ile de Dalaman’da özel bir toplantı yapıldığını söyleyen Oktay, “Bu görüşmeler neticesinde diyebilirim ki biz Thomas Cook’un açığını kapattık. Jet2Holidays, normal operasyonun üzerine 227 bin daha kapasite ekledi. Easy Jet, Ryanair, On the Beach, TUİ derken herhalde 2020’de bu senenin bile üzerine çıkma ihtimalimiz belirdi. Bu gerçekten hem sektör adına, hem bölgemiz adına pozitif gelişmeler. Katkı sunan hem meclis üyelerimize hem de sektör temsilcilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HEDEF ERKEN SEZON

“Bizim hedefimiz her zaman dediğimiz gibi sezonu uzatmak” diyen Oktay, “Marmaris; temiz havası, uzun aylara yayılan sıcak mevsimi, denizi, doğası ile Türkiye'nin gözbebeği. Buradaki turizm potansiyelini 6 aya sıkıştırmak tek kelime ile Marmaris'e haksızlık etmek olacaktır. Biz gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki tüm görüşmelerimizde turizm sezonunu 8-9 aya çıkarmak hatta tüm yıla yaymak üzere çalışmalar yapıyoruz. 2020 yılı itibariyle de sezonu daha erken açmanın gayreti içinde olacağız. Tabi ki bu noktada en büyük destekçimiz, siz işletmecilerimiz ve esnafımız olacak. Onlarla da bu yönde görüşmelerimiz devam ediyor” açıklamasını yaptı.