Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu

Marmaris’te 5.2 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 20.43'te merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem, yerin 61.41 km derinliğinde meydana geldi.

Deprem İzmir'den de hissedildi. Bayraklı ilçesindeki bazı vatandaşlar deprem sonrası evlerinin önündeki parka indi.

marmaris-te-5-2-buyuklugunde-deprem-749922-1.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Geçmiş olsun Muğla.

Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "Çok şükür herhangi bir olumsuzluk yok. Zaten 5.2 bizim bölgemizin ve Türkiyemizin ölçülerine baktığımızda yıkıcı olma ihtimali düşük. Herkes telaşlandı. Şu ana kadar belediyemize gelen onlardan gelen olumsuz bir konu yok” açıklamasında bulundu

UZMANLARDAN DEPREME DAİR AÇIKLAMA

Merkez üssü Marmaris olan depreme ilişkin Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bozburun yarımadasında ise bu deprem bu kadar derin olmamalı. Bu kadar derin ise Marmaris Bozburun yarımadası üzerinde olamaz. Tuhaf” yorumunda bulunarak son olarak "Son fikrim şu ki bu bir Marmaris depremi değil, denizdeki yitim zonuyla ilgi derin bir deprem ve bu depremin izi yani merkez üssü Bozburun’a denk gelmiş sadece" açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür “Arkadaşlar, muhtemelen Marmaris Körfezi içinde 5.4’lük derin bir deprem oldu. Şekilden de göreceğiniz gibi bu körfez içinde KD-GB uzanımlı bir fay var. Benzer doğrultulu faylar Bozburun-Söğütköy doğusunda karada da var. Depremi oluşturan fay Plini-Strabo zonunun hemen kuzeyinde” dedi.

AFAD depremin büyüklüğünü 5,2 açıklarken, Kandilli Rasathanesi de ilk başta 5,6 olarak duyurmuş ve 5,4 olarak yenilemişti.