Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle hızla yayıldığı, müdahalede ise güçlük yaşandığı belirtiliyor. Öte yandan devam eden yangına ilişkin açıklama yapan Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Marmaris'te ormanlık alanda yangın: Başsavcılık soruşturma başlattı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Amutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangının Asparan olarak bilinen bölgeye doğru ilerlediği kaydedildi. Yangın havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılırken, yangın söndürme ekiplerinin Manavgat yangınına gönderildiği için yangının söndürülmesi çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

Bakan Pakdemirli Twitter'dan bir kişinin orman yangını nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

ARMUTALAN-DATÇA KARAYOLU ÜZERİNDE ÖNLEM ALINDI

Armutalan Mahallesi’nde asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan orman yangınına Marmaris’te konuşlu Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ile Orman bölge Müdürlüğü’ne ait tüm ekipler müdahale ediyor. Tüm çabalara karşın yangın, hızla büyüyor.

Yangının yerleşim yerlerine yakın olması ve hızla yayılması üzerine polis ve jandarma Armutalan-Datça karayolu üzerinde önlem almaya başladı.

marmaris-te-ormanlik-alanda-yangin-904057-1.

MSB: DENİZ KUVVETLERİNE AİT TANKER, KEŞİF ARACI VE İHA İLE DESTEK SAĞLANDI

Yangına ilişkin açıkama yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Marmaris'te çıkan yangının söndürme çalışmalarına; Deniz Kuvvetleri'ne ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlandığı açıklamasını yaptı.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır."

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kentte devam eden yangına ilişikn açıklama yapan Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Derhal soruşturma başlatılmış olup, yangın tüm yönleriyle ve titizlikle incelenmektedir" denildi.

"YANGINI 2 ÇOCUK ÇIKARDI" İDDİASI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına, biri 8 diğeri 10 yaşındaki 2 çocuğun neden olduğu ileri sürüldü.

DHA'da yer alan habere göre 3 görgü tanığının ifadeleri üzerinden oyun oynarken, yangını çıkardıkları iddia edilen 2 çocuğun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulması için pedagog beklendiği öğrenildi.