Martin Scorsese, Marvel filmleri eleştirisine ufak bir düzeltme yaptı

Ünlü yönetmen ve yapımcı Martin Scorsese, yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde yönetmenin Robert De Niro ve Joe Pesci’nin gibi yıldızların da yer aldığı son filmi The Irishman (İrlandalı) Netflix platformu üzerinden yayınlanacak. Scorsese’nin ay başında verdiği demeçlerde Marvel filmleri hakkında söyledikleri gündem olmuştu.

Scorsese, Marvel filmlerinin gerçek bir insan dramından daha çok video oyunu gibi göründüğünü dile getirmişti. Marvel filmlerini izlemeye çalıştığını; ancak bunda başarısız olduğunu ifade eden Scorsese, “Denedim biliyor musun? Ama bu sinema değil. Dürüst olmak gerekirse, işini en iyi şekilde yapan oyunculara rağmen, süper kahramanları düşünebileceğim tek yer tema parkları olsa gerek” demişti.

Yaptığı açıklamalar sonrası Marvel Sinematik Evreni’nin birçok oyuncusu, yönetmeni ve hatta Disney’in CEO’su Scorsese’nin söylemlerine karşılık verdi. Scorsese, Ancak Francis Ford Coppola ve Ken Loach da dahil olmak üzere benzer görüşlere sahip saygın bazı yönetmenler tarafından da desteklendi.

Usta yönetmen, Marvel filmleri konusunda yeni bir demeç verdi. Martin Scorsese, geçtiğimiz günlerde Entertainment Weekly ile yeni filmi üzerine bir röportaj gerçekleştirdi. Yaptığı bu röportajda kendisine çizgi roman filmleri üzerine devam eden tartışmalar hakkında da sorular soruldu. Oscar ödüllü yönetmen bu sefer verdiği cevapta, çizgi roman filmlerinin farklı bir sinema formu ya da tamamen yeni bir sanat formu olduğunu belirterek bakış açısında ufak bir düzeltme yaptı.

Scorsese, "Diyelim ki bir aile eğlence parklarına gitmek istiyor, bu güzel bir şey. Çizgi romandan uyarlanan filmler, bu eğlence, tema parklarının sinema evrenindeki tezahürü. Bu filmler sanatın yeni bir formu, normal sinema filmleri gibi değiller. Sinema değişiyor, artık çok fazla para kazanılıyor ve çok fazla film yapılıyor. Bu keyifli bir şey fakat bunlar olurken, benim asıl korkum bu filmlerin beyazperdeyi tamamen işgal etmesi ve bağımsız sinemanın ya da normal filmlerin sinemadan dışarı itilmesi. Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson ve Noah Baumbach gibi yönetmenleri gözardı edemeyiz," dedi.