Saadet Partisi ev sahipliğinde 13’üncü kez bir araya gelen Millet İttifakı liderleri, cumhurbaşkanı adayını belirledi. Partilerin yetkili kurullarından alınacak onayın ardından duyurulacak adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ifade ediliyor.

Masanın ortak kararı Kemal Kılıçdaroğlu
Fotoğraf: AA

BirGün ANKARA

Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen Altılı Masa’da liderler, dün saat 14.00'te seçim gündemiyle toplandı. Tüm genel başkanların partisinden tam yetki alarak katıldığı toplantıda, ortak cumhurbaşkanı adayı belirlendi. Kamuoyuna resmen duyurulmayan adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu iddia ediliyor.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı’nda 13’üncü liderler toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk gündem, 11 ili derinden sarsan deprem felaketi oldu. İttifak partilerinin üyelerinin sahada gerçekleştirdiği çalışmalar ve eksikliklere yönelik tespitler ele alındı.

"İLK TURDA KAZANMALIYIZ"

Toplantıda öne çıkan bir diğer gündem maddesi ise cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerine hazırlık oldu.

Zirvede liderler, ittifakın cumhurbaşkanı adayı konusunda istişarelerde bulundu.

Seçimi ilk turda kazanmanın önemine işaret eden liderlerin, bu potansiyele sahip bir adayla hareket edilmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, masadaki liderlerle uyum içerisinde hareket edecek, istişareye önem veren, “güvenilir bir isim” üzerinde anlaşılması gerektiği vurgulandı.

Liderlerin büyük çoğunluğunun adaylık için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu önerdiği ve yetkili kurullarda onayın alınmasının ardından pazartesi günü konunun resmiyet kazanacağı ifade edildi.