Balat’ta kaçak otopark işleten değnekçiler dehşet saçtı. Önce girdikleri camide kendilerine maske takma uyarısı yapan imam ve cami görevlisini döven değnekçiler daha sonra da olayı haberleştirmek isteyen gazetecilere saldırdı, ölümle tehdit etti.

Maske takma uyarısı yapan imamı döven değnekçiler gazetecilere de saldırdı, ölümle tehdit etti

İstanbul Balat’ta, camiye maskesiz giren değnekçiler, kendilerini uyaran imam ve cami görevlisine saldırdı. Aynı isimler, daha sonra olayı haberleştirmek için bölgeye giden gazetecilere de saldırarak ölümle tehdit etti.

Söz konusu olay dün akşam Show TV Ana Haber Bülteni’nde yayınladı. Habere göre, Balat’taki bir caminin karşısında kaçak otopark çalıştıran değnekçiler, maskesiz girdikleri camide imam tarafından uyarıldı. Uyarı üzerine saldıran değnekçiler, imam ve cami görevlisini darp etti.

Daha sonra ise Show TV muhabiri ve kameramanı, söz konusu olayı haberleştirmek için Balat’a gitti. Önce cami imamı ve görevlisi ile görüşen gazeteciler, daha sonra ise saldırganların işlettiği otoparka gitti. Burada elindeki kaynar çayı kameraman Hakan Mecit'in üzerine döken saldırgan değnekçi, muhabir Uğur Alaattinoğlu’na da saldırdı. Olay esnasında gazetecilerin yayına gelen diğer değnekçi de muhabir ve kameramanı ölümle tehdit etti.

Yaşananlar üzerine gözaltına alınan değnekçilerden biri, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haber yayınlandığı esnada ise diğer iki değnekçinin ifade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.