Mavi Gözlü Dev yurdun dört bir yanında anılacak
Nâzım Hikmet (Depo Photos)

Kültür Sanat Servisi

Usta kalem Nâzım Hikmet, 59’uncu ölüm yıldönümünde şiirlerle, şarkılarla, söyleşilerle anılıyor. Öte yandan Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Nâzım Hikmet’in 120’nci doğum yılında 2022 Eylül ayında başlatacağı bir burs projesiyle Nâzım Hikmet üzerine çalışma yapacak yüksek lisans öğrencilerine destek olacak. Burs Yönergesi ve koşulları Temmuz ayında Vakıf web sitesinden ilan edilecek. Usta ismin anılacağı etkinliklerden bazıları şöyle:

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle 3 Haziran saat 13.00’te Beşiktaş Akatlar Sanatçılar Parkı Nâzım Hikmet Anıtı’nda düzenlenecek etkinlikte çiçekler, şiirler ve şarkılarla anacak. Programda; Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, tiyatrocu Altan Gördüm Nâzım Hikmet şiirleri söyleyecek, Mazlum Çimen şarkılarıyla yer alıyor. Dikili Belediye ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ortak etkinliği 3 Haziran saat 19.00’da ‘Çocukların Barışı’ sergisiyle başlayacak. Vakıf Danışma Kurulu Üyesi, araştırmacı gazeteci Barış Terkoğlu ‘Nâzım Hikmet’in Vatandaşlık Hakkı’ adlı söyleşisiyle etkinlikte konuşmacı olacak. Nebil Özgentürk ve Bir Yudum İnsan ekibinin hazırladığı ‘Nâzım Hikmet 120 Yaşında, Nâzım Hikmet Vakfı 30 Yaşında’ belgesel gösteriminin ardından Serenad Bağcan anmada Nâzım Hikmet şarkıları seslendirecek.

İstanbul’da Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği Yönetim Kurulu üyemiz Cevap Çapan’ın onur konuğu olduğu 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri, Cemal Reşit Rey ‘de yapılacak gala ile başlayacak. Anmada Vakıf Genel Sekteri şair Turgay Fişekçi de yer alacak.

Aynı gün akşamı Sarıyer Belediyesi 9. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde saat 19.00’da Vakıf Başkan Vekili Özcan Arca ‘Sonsuza Dek Nâzım Hikmet’ adlı söyleşiyle yer alacak.