Diyarbakır’da KESK ve Amed İhraçlar Platformu, 31 Mart yerel seçimi sonrası KHK’li belediye başkan adaylarına mazbatalarının verilmemesine tepki göstermek amacıyla “KHK’lar onurumuzu ve irademizi gasbedemez” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Amed İhraçlar Platformu adına açıklamayı yapan Aziz Turay, “YSK’nin ‘aday olmasında sakınca yoktur’ diye onay verdiği, AKP’nin KHK’ler eliyle hukuksuzca ihraç ettiği, çoğu da üyemiz olan […]

‘Mazbataların verilmemesi hak gaspıdır’

Diyarbakır’da KESK ve Amed İhraçlar Platformu, 31 Mart yerel seçimi sonrası KHK’li belediye başkan adaylarına mazbatalarının verilmemesine tepki göstermek amacıyla “KHK’lar onurumuzu ve irademizi gasbedemez” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Amed İhraçlar Platformu adına açıklamayı yapan Aziz Turay, “YSK’nin ‘aday olmasında sakınca yoktur’ diye onay verdiği, AKP’nin KHK’ler eliyle hukuksuzca ihraç ettiği, çoğu da üyemiz olan kamu emekçisi adaylardan belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçilen onlarca kişiye mazbatasının verilmemesi açık bir hak gasbıdır. Yurttaşların seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır.” dedi.

Milletvekilliği seçimi sonrası KHK ile ihraç edilenlerin seçilmelerinin önünde engel olmadığının içtihat altına alındığını hatırlatan Turay, “Kanunlar bu kadar açık ve netken seçimden sonra hangi sebeple YSK kural değiştirdi? Çok açık ki YSK yetkisini aşmıştır” ifadelerini kullandı. YSK’nin verdiği kararın demokrasi ve hukuka darbe vurduğunu belirten Turay, YSK’nin AKP’nin çıkarını gözettiğini söyledi.