Milli Eğitim Bakanlığı, Zonguldak’ta bir okulda, öğrencinin arkadaşları tarafından akran zorbalığına uğradığı ve dövüldüğü görüntüler ile İzmit’te de bir öğretmen tarafından öğrencilerine yönelik yaşanan şiddet olaylarına ilişkin müfettiş görevlendirdiği ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

MEB'den Zonguldak ve İzmit'te yaşanan şiddet olaylarına ilişkin soruşturma

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki bir okulda, öğrencinin arkadaşları tarafından akran zorbalığına uğrayarak darp edilmesi ve İzmit’te de bir öğretmen tarafından öğrencilerine yönelik yaşanan şiddet olayına ilişkin Milli Eğtiim Bakanlığı (MEB) tarafından soruşturma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımız “her türlü şiddete sıfır tolerans” anlayışıyla süreci hassasiyetle yakından takip etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle: “Zonguldak Ereğli’deki okulumuzda akranları tarafından bir öğrencimize, İzmit’te de bir öğretmen tarafından öğrencilerine yönelik yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımız “her türlü şiddete sıfır tolerans” anlayışıyla süreci hassasiyetle yakından takip etmektedir.”